Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Κύπρος: Σε παιδί ανήκει η σορός που ανασύρθηκε από την κόκκινη λίμνη - Συνεχίζονται οι έρευνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύπρος: Σε παιδί ανήκει η σορός που ανασύρθηκε από την κόκκινη λίμνη - Συνεχίζονται οι έρευνες

Έντονα φορτισμένο ήταν το κλίμα στην Κόκκινη Λίμνη  στο Μιτσερό στο σημείο όπου εδώ και μέρες γίνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των σορών που ο 35χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε, καθώς ανασύρθηκε δεύτερη ταξιδιωτική βαλίτσα.

Από το μέγεθος των οστών, οι ιατροδικαστές αποφάνθηκαν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την 8χρονη Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία.

Οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, που σύμφωνα με την ομολογία του φερόμενου δράστη, περιέχει ένα ακόμα από τα θύματα του.

«Οι προσπάθειες είναι επίμονες, έχοντας υπόψη ότι γίνονται όλες οι εξετάσεις με τις διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στην άλλη περιοχή, όπου θα συνεχιστούν αργότερα», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την παρουσίαση του υπόπτου στο Δικαστήριο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως εκδόθηκε εναντίον του ένα τρίτο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης του, ενώ υπέδειξε τον αυξημένο όγκο του ανακριτικού έργου. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις, υπολείπονται άλλες 150 και έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια για τα οποία αναμένονται επιστημονικές και άλλες εξετάσεις .

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης κάλεσε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παρουσίαση των γεγονότων της υπόθεσης «γιατί είναι μια υπόθεση που είναι αρκετά σοβαρή και προχωρούμε σταθερά έτσι ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές οι οποίες υπάρχουν».

Aναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, o Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκτασης της λίμνης.

Πρόσθεσε ότι στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας προσεγγίστηκε, εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε το αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε μία σορός.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ - ΕΡΤ - sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL