Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Έκκληση του Χρήστου Γιαννούλη: / Έκκληση του Χρήστου Γιαννούλη: "Δείξτε ανθρωπιά στο σπίτι της 'ΑΡΣΙΣ'"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση του Χρήστου Γιαννούλη: / Έκκληση του Χρήστου Γιαννούλη: "Δείξτε ανθρωπιά στο σπίτι της 'ΑΡΣΙΣ'"

 Τη δραματική έκκληση στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει πρωτοβουλία για το απαιτούμενο ποσό που θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας του ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά της «ΑΡΣΙΣ», που κινδυνεύει με λουκέτο, έκανε χθες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΚΜ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», που πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το σπίτι της «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και έφερε το θέμα και στη Βουλή, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να δείξει «πολιτική γενναιότητα και στοιχειώδη ανθρωπιά» γι' αυτήν την υπόθεση και να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση της δομής με περίπου 100.000 ευρώ.

Είναι ένα κονδύλι που, όπως επισήμανε ο Χρ. Γιαννούλης, δεν δόθηκε εντός του 2019 λόγω της παντελούς έλλειψης ευαισθησίας και προγραμματισμού από πλευράς Πολιτείας για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του 2020. Πρόσθεσε ότι,  ότι αν δεν δοθεί αυτό το ποσό ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες της δομής, τα 14 παιδιά που φιλοξενούνται σ’ αυτήν, όπως και οι εργαζόμενοι, θα βρεθούν στον δρόμο.

Εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο κονδύλι μπορεί να το διαθέσει η ΠΚΜ και υποστήριξε ότι «είναι άδικο για 100.000 ευρώ να μην κάνουμε ό,τι χρειάζεται, είναι έγκλημα ανθρωπιάς και μπορεί να αποτραπεί». Μάλιστα, προκειμένου η έκκλησή του να μη δημιουργήσει πολιτική ή μικροπολιτική αντιπαράθεση, τόνισε: "Αναλαμβάνοντας και πολιτική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, για να μην μπούμε σε αυτή τη διελκυστίνδα, σας λέω ότι είναι κατεπείγον να καλυφθεί ένα ποσό περίπου 90 έως 100 χιλιάδων ευρώ από τη χρήση του 2019». «Κλείσιμο (σ.σ.: της δομής) σημαίνει ότι τα παιδιά - θύματα κακοποίησης έχουν εναλλακτική λύση βοήθειας είτε από τα ψυχιατρεία είτε από τα νοσοκομεία, κάτι που πιστεύω ότι δεν βρίσκει κανέναν σύμφωνο, ως γονιό και ως πολιτικό πρόσωπο» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανίστηκε ενημερωμένος για την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το σπίτι για τα κακοποιημένα παιδιά της «ΑΡΣΙΣ» και δήλωσε ότι ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες με το υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο δεν δεσμεύθηκε για το αν προτίθεται να διαθέσει το απαιτούμενο κονδύλι από τον «κορβανά» της ΠΚΜ και παρέπεμψε τη συζήτηση του θέματος για την ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία, όπως είπε, το σώμα θα ενημερωθεί σχετικά από τη συντονίστρια για το προσφυγικό ζήτημα, περιφερειακή σύμβουλο Μελίνα Δερμετζοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL