Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με έξοδα του Δήμου Πεντέλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με έξοδα του Δήμου Πεντέλης

Η απόφαση της Οικονομικής Διεύθυνσης, με την οποία ενέκρινε, την 1η Ιουλίου, το ποσόν των 372 ευρώ για την «εκτέλεση της υπηρεσίας ηχητικής κάλυψης» σε εκδήλωση του δήμου, που τελικά ήταν εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με προσκεκλημένη την υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως

Έκθετη η «γαλάζια» δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της για δαπάνη μικροφωνικής εγκατάστασης από το ταμείο του δήμου, που  έλαβε προφασιζόμενη ότι η εκδήλωση αφορούσε τη νεολαία του δήμου. Αλλά τελικώς η δαπάνη αφορούσε την κομματική εκδήλωση της τοπικής ΟΝΝΕΔ με ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το ζήτημα ανέδειξε η δημοτική παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή», κατορθώνοντας μετά την παρέμβασή της να αναγκάσει τη «γαλάζια» δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση για τη δαπάνη των 372 ευρώ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Με ομιλήτρια τη Ν. Κεραμέως

Συγκεκριμένα, με απόφαση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, η Οικονομική Διεύθυνση ενέκρινε, την 1η Ιουλίου 2020, το ποσόν των 372 ευρώ για την «εκτέλεση της υπηρεσίας ηχητικής κάλυψης» που αφορούσε «εκδήλωση της νεολαίας του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί την 1.7.2020». Όλως τυχαίως, την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στα Μελίσσια, που υπάγονται στον Δήμο Πεντέλης. Σε αυτή την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ κεντρική προσκεκλημένη ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να μιλήσει για τον «έναν χρόνο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία»...

Αντίδραση από τον Αντ. Φειδοπιάστη

«Η δήμαρχος Πεντέλης δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τις προσπάθειες της διοίκησής της να εξοικονομήσει χρήματα προς όφελος των δημοτών. Άρα, να φανταστούμε ότι δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ σε εκδηλώσεις που δεν αφορούν αποκλειστικώς τον δήμο μας» σχολιάζει δηκτικά η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή» με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

«Θα αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να μας πει η κ. Δήμητρα Κεχαγιά για ποια 'εκδήλωση νεολαίας του δήμου μας', που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ηχητική κάλυψη (απόφαση δημάρχου 466)» συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα η ανακοίνωση της παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή» και προσθέτει: «Γιατί εμείς τη μόνη εκδήλωση που ξέρουμε να έγινε εκείνη τη μέρα είναι αυτή της ΟΝΝΕΔ, στο θεατράκι Μαγγίνα στα Μελίσσια, με προσκεκλημένη την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως».

«Αλλά αποκλείεται η δήμαρχος Πεντέλης να πλήρωσε με λεφτά των δημοτών μια εκδήλωση του κομματικού χώρου, από το 'φυτώριο' του οποίου προέρχεται. Έτσι δεν είναι, κ. Κεχαγιά;» διερωτάται η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή».

Συνωστισμός χωρίς μάσκες

«Και εκτός από το οικονομικό, τίθεται και ένα άλλο μείζον ζήτημα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία και, φυσικά, παραβρέθηκε η δήμαρχος» υπογραμμίζει η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή» και συνεχίζει στον ίδιο πνεύμα: «Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα, οι κ.κ. Κεραμέως και Κεχαγιά, χωρίς μάσκες, περιστοιχίζονται από πλήθος νέων, επίσης χωρίς μάσκες».

Στη σειρά ερωτημάτων που έθεσε η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Αρχή», η απάντηση της «γαλάζιας» δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά ήρθε με την απόφαση να ανακαλέσει, μια ημέρα μετά, δηλαδή χθες, την απόφασή της για την απευθείας ανάθεση των 372 ευρώ που αφορούσε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL