Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Μυτιλήνη: Αποπομπή μέλους εθνικιστικής οργάνωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυτιλήνη: Αποπομπή μέλους εθνικιστικής οργάνωσης

Στην αποπομπή του Δημήτρη Κόρακα προχώρησε η δημοτική παράταξη “Με πυξίδα τον πολίτη”, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη διεκδικεί τη διοίκηση του διασπασθέντος Δήμου Μυτιλήνης. Η απόφαση ελήφθη μόλις έγινε γνωστό ότι ο Δημ. Κόρακας, ο οποίος δεν ζει στο νησί, είναι μέλος εθνικιστικής οργάνωσης. “Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη.

Σε δηλώσεις της η Εριφύλη Χιωτέλλη παραδέχτηκε (ρ/σ 247) πως, “πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε”. “Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση τού εν λόγω ανθρώπου, αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας” πρόσθεσε υπογραμμίζοντας: “Έχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην Ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί”.

Η Ερ. Χιωτέλλη διευκρίνισε ότι “το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους”.

“Ευθύνες υπάρχουν, γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστει τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν εν γνώσει μας η δράση του” συμπληρώνει για να τονίσει: “Στην τοπική κοινωνία ουδείς μάς αμφισβητεί. Άλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς, εδώ στη Μυτιλήνη, και τους ξέρουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL