Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Σίσσυ Φραγκοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά: / Σίσσυ Φραγκοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά: Ο δήμος καθυστερεί τη διαδικασία για την παραχώρηση του ομώνυμου στρατοπέδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σίσσυ Φραγκοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά: / Σίσσυ Φραγκοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά: Ο δήμος καθυστερεί τη διαδικασία για την παραχώρηση του ομώνυμου στρατοπέδου

Η υποψήφια δήμαρχος έθεσε στην ΥΜΑΘ τα θέματα των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και των καταπατημένων εκτάσεων του δήμου σε Μετέωρα, Ευκαρπία και Σταυρούπολη.

Όπως επισήμανε, δεκαοκτώ μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης δεν έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά της διοίκησης του δήμου οι τυπικές διαδικασίες για την ανταλλαγή των 83 κατοικιών με το στρατόπεδο, και αυτό δημιουργεί φόβους μήπως η συμφωνία της παραχώρησης με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) τιναχτεί στον αέρα. Αναφέρθηκε και στην εκκρεμοδικία που υπάρχει μεταξύ ΤΕΘΑ και υπουργείου Οικονομικών για την ιδιοκτησία εκτάσεων του στρατοπέδου Καρατάσιου, κάτι που μπλοκάρει την παραχώρησή του στον Δήμο Παύλου Μελά.

Τέλος η Σ. Φραγκοπούλου ζήτησε την παρέμβαση της υφυπουργού, ώστε να υπάρξει συνολική λύση για τα αυθαίρετα ακίνητα είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου, όπως είναι η περιοχή των Μετεώρων.

Από την πλευρά της, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθούν τα σοβαρά ζητήματα που έθεσε η υποψήφια δήμαρχος για τα δύο στρατόπεδα, ενώ για την υπόθεση των καταπατημένων εκτάσεων διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου να πάρει τον δρόμο της επίλυσης σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο ένα χρονίζον πρόβλημα του Δήμου Παύλου Μελά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL