Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Δημήτρης Πεπαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης: / Δημήτρης Πεπαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Να πρασινίσουμε, να φωτίσουμε, να αναβαθμίσουμε κάθε γειτονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Πεπαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης: / Δημήτρης Πεπαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Να πρασινίσουμε, να φωτίσουμε, να αναβαθμίσουμε κάθε γειτονιά

"Δίνουμε σε αυτόν τον αυτοδιοικητικό αγώνα για να μετατρέψουμε τη Μεταμόρφωση σε μια πόλη λειτουργική και προσιτή", τονίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Πεπαρίδης, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την αγωνία του για το μέλλον κόντρα στην αδράνεια των προηγούμενων διοικήσεων. Παράλληλα, μας εξηγεί τον τρόπο να ενεργοποιήσει τη νεολαία στα κοινά. "Θέλουμε οι νέοι να μας εμπιστευτούν την ανησυχία τους", λέει χαρακτηριστικά.

* Πώς προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος στη Μεταμόρφωση;

Έχοντας αντιληφθεί τη βούληση των ενεργών πολιτών να φυσήξει ένας αέρας ανανέωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης και χωρίς να διακατεχόμαστε από διάθεση ή πρόθεση να υπηρετήσουμε προσωπικές και ιδιοτελείς στρατηγικές αποφασίσαμε ως παράταξη να αγωνιστούμε για τη βελτίωση της ζωής μας. Με τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον αυτοδιοικητικό αγώνα θέλουμε να απαντήσουμε στη συστηματική πρακτική του δημάρχου, που ασκώντας την ακραία πολιτική λιτότητας των μνημονίων στον δήμο, δεν έχει προσφέρει καμία λύση για την καθημερινότητα των δημοτών. Δίνουμε, λοιπόν, αυτή τη μάχη γιατί καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν έχει ούτε σκοπό ούτε όραμα να δώσει σύγχρονες λύσεις, που θα μετατρέψουν τη Μεταμόρφωση σε μια πόλη λειτουργική και προσιτή.

Η δική μας η παράταξη, που την ονομάσαμε "Μαζί για την Μεταμόρφωση" είναι προϊόν της ανάγκης να εκφραστεί η σύγχρονη οπτική για την πόλη και τη διοίκησή της. Εμείς θέλουμε η παράταξή μας να αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον δημότη και την επερχόμενη δική μας διοίκηση. Ο δημότης να εκφράζει αδιαμεσολάβητα τις προτάσεις του και εμείς με τη σειρά μας να τις αξιολογούμε και να δρομολογούμε την υλοποίησή τους. Με αυτό τον τρόπο θα νικήσουμε τη στασιμότητα!

* Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που προτείνετε στους δημότες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους;

Η απαλλαγή των συνδημοτών μας από τον Γολγοθά της αυξημένης κυκλοφορίας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, ώστε αυτό να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Η διάνοιξη ή η διαπλάτυνση δρόμων για την αποτελεσματικότερη ροή των οχημάτων σε συνδυασμό με την κατασκευή πεζοδρομίων και τη δενδροφύτευσή τους θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των ρύπων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Εν έτει 2019, δυστυχώς αυτά παραμένουν βασική ανάγκη για την πόλη μας λόγω της ακατανόητης -για εμάς- αδράνειας διαχρονικά των δημοτικών αρχών. Επίσης, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού δικτύου συνδεδεμένου με τη στάση του προαστιακού σιδηρόδρομου και τις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές είναι μέρος των προγραμματικών μας θέσεων.

Αυτό που λέμε στους δημότες μας είναι πως μαζί θα κάνουμε τη διαφορά στη Μεταμόρφωση από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοίκησης με λύσεις απλές, που όμως δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Μεταξύ αυτών είναι η ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης δημοτών είτε με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής είτε μέσω μιας εύχρηστης ψηφιακής πλατφόρμας. Παράλληλα, θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες και να δρομολογήσουμε την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Γενικά, θέλουμε να απαλλάξουμε τους συνδημότες μας από το βάρος της περιττής γραφειοκρατίας.

* Τι θα κάνετε για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης των γειτονιών;

Στη Μεταμόρφωση δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες αλλά δεύτερης και τρίτης. Δυστυχώς υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που είναι απαξιωμένες και γειτονιές παραμελημένες. Τα δημοτικά τέλη όμως τα πληρώνουμε όλοι μας και ισόποσα ανά τετραγωνικό, χωρίς την αντίστοιχη ανταπόδοση. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, να πρασινίσουμε, να φωτίσουμε, να αναβαθμίσουμε κάθε γειτονιά της πόλης. Να μετατρέψουμε κάθε πάρκο και πλατεία σε χώρο αναψυχής, δημιουργίας και συνάθροισης πολιτών. Η σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου πόλης, η αναβάθμιση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και η διεκδίκηση νέων θα δώσουν αέρα αλλαγής και αναζωογόνησης στην πόλη μας από άκρη σ’ άκρη.

* Τι προτείνετε στους νέους προκειμένου να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον για την πόλη τους;

Εμείς θέλουμε οι νέοι να μας εμπιστευτούν την ανησυχία τους για το μέλλον της πόλης όπου ζουν. Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα τους και δεσμευόμαστε να δρομολογήσουμε την κατασκευή του δεύτερου Λυκείου. Είναι ντροπή να έχουμε δημοτικές καφετέριες και να μην έχουμε σχολεία! Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε για τη στήριξη του αθλητισμού, την άμεση συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και την εξεύρεση χώρου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. Επίσης, θέλουμε να δώσουμε φωνή στη μαθητική κοινότητα διευκολύνοντας την παρουσία και τη συμμετοχή της ακόμη και στα αιρετά όργανα του δήμου. Στους σχεδιασμούς μας, επίσης, είναι η καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Νεολαίας. Εμείς θέλουμε οι νέοι να μην αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους μέσα στην ίδια τους την πόλη.

* Κατά πόσον κρίνεται ότι θα συμβάλει η απλή αναλογική στην άσκηση διοίκησης;

Για εμάς ο "Κλεισθένης" είναι κόκκινη γραμμή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι απαιτείται περισσότερη δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απλή αναλογική αυτό ακριβώς έρχεται με την εφαρμογή της να προσφέρει. Σε αυτό το νέο σύστημα όχι απλά θα δοκιμαστούμε όλοι, αλλά θα δοκιμαστεί και το κατά πόσον είμαστε σε θέση το αυτοδιοικητικό προσωπικό της χώρας να στηρίξει τους νέους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι συνεργασίες που θα προκύψουν από προγραμματικές συμφωνίες είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν στις πόλεις καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες.

Ο Δημήτρης Πεπαρίδης γεννήθηκε το 1974 στην Καναπίτσα του Ν. Ηρακλείου. Κατοικεί και δραστηριοποιείται στη Μεταμόρφωση από το 1996. Εργάζεται ως μόνιμος πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1999 και είναι ενεργός συνδικαλιστής έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών από το 2009 και μέλος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων Εθνικής Άμυνας. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη που είναι διοίκηση έως σήμερα και διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μεταμόρφωσης. Τον Δεκέμβριο του 2012 ανεξαρτητοποιήθηκε. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL