Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πρωτοβουλία Πολιτών "Χαλάνδρι Ενάντια": Βιβλιοπαρουσίαση- "Άστο αυτό, γιατί μέχρι να μεγαλώσεις δεν θα υπάρχουν τέτοια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοβουλία Πολιτών "Χαλάνδρι Ενάντια": Βιβλιοπαρουσίαση- "Άστο αυτό, γιατί μέχρι να μεγαλώσεις δεν θα υπάρχουν τέτοια"

Το «Χαλάνδρι ενάντια» σας καλεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, 19:30, στο Αετοπούλειο  Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας 11, Χαλάνδρι) στην παρουσίαση του βιβλίου «Παλαμηδίου 10» του σκηνοθέτη και συγγραφέα Φώτου Λαμπρινού.   Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρίστος Αλεξίου, πρώην καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Birmingham και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ο Αντώνης Μαούνης αρχιτέκτονας και ο συγγραφέας Φώτος Λαμπρινός. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κυρτάτας καθηγητής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

O Φώτος Λαμπρινός στο βιβλίο του μας παρουσιάζει την δεκαετία του 1940 και ιδίως τον κόσμο των στελεχών και των διανοούμενων της αριστεράς και του Κ.Κ. μέσα από τις παιδικές του αναμνήσεις. Τον φωτίζει από μια ιδιαίτερη σκοπιά και μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί, το πως, οι άνθρωποι αυτοί μπόρεσαν να βρεθούν επικεφαλής μιας επανάστασης Ο Χρίστος Αλεξίου, εκτός από ένας πολύ σημαντικός στοχαστής και επιστήμονας, είναι επίσης ένας από τους τελευταίους εν’ ζωή αντάρτες του ΕΛΑΣ, ο οποίος έζησε προσωπικά  πολλές από τις καταστάσεις στις οποίες αναφέρεται ο Λαμπρινός.

Ο Αντώνης Μαούνης έρχεται να προσθέσει την ματιά της κατοπινής  γενιάς, που όπως και η επόμενη της, είχε την δυστυχία να έρθει πολύ αργά(ή πολύ νωρίς). Με τη προηγούμενη εκδήλωση μας («2008-2019:11 χρόνια κομμάτια») και την τωρινή φέρνουμε σε αντιπαραβολή δυο δεκαετίες, μια  αντιπαραβολή που ελπίζουμε να αποδειχθεί γόνιμη και να μας βοηθήσει, έστω κατ’ ελάχιστον, στο να απαντήσουμε το ερώτημα του Τσερνισέφσκυ: τι να κάνουμε;
https://www.youtube.com/embed/uCO4YZWbcTA  
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL