Το παρασκήνιο της παραίτησης: Η “τριανδρία”, η “διαδοχή Λαμπρινού” και η φιλοδοξία του Π. Ινιωτάκη για υποψηφιότητα δημάρχου

Η παραίτηση του μέχρι σήμερα αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, και η ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς σχετίζεται άμεσα με τα σχέδιά του για υποψηφιότητα δημάρχου. Ο ίδιος ο κ. Ινιωτάκης δεν το έκρυψε ποτέ αυτό, ούτε και στις προηγούμενες εκλογές, όταν αναζήτησε τη συγκρότηση δημοτικής παράταξης προκειμένου να τεθεί επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό είχε αναζητήσει και επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την εποχή.

Η συγκρότηση της παράταξης στην οποία τέθηκε επικεφαλής ο κ. Λαμπρινός, ήταν η λύση που τελικά βρήκε ο κ. Ινιωτάκης, με στόχευση, τότε, στις επόμενες εκλογές, αυτές δηλαδή του Μαΐου του 2019. Ο παράγοντας της ΝΔ και σήμερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, Γρηγόρης Πασπάτης, ήταν ένας εξ εκείνων που είχε συνομιλήσει από το 2014 ο κ. Ινιωτάκης, με στόχο τη συγκρότηση δημοτικής παράταξης. Συμφώνησαν, συναντήθηκαν και επίσης συμφώνησαν με τον Βασίλη Λαμπρινό, και εκείνος τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας, κερδίζοντας στη συνέχεια και τη δημαρχία, καθώς αξιοποίησαν στο δεύτερο γύρο τη διάθεση της πόλης να μην είναι για τέταρτη φορά δήμαρχος ο Γιάννης Κουράκης.

Για τον κ. Ινιωτάκη το σχήμα υπό τον κ. Λαμπρινό ήταν στην πραγματικότητα για μια τετραετία, καθώς ο ίδιος εκτιμούσε ότι ο κ. Λαμπρινός θα άνοιγε, στην πορεία της δημοτικής θητείας, το δρόμο για τη διαδοχή του. Και, με δεδομένο ότι ο κ. Πασπάτης της “τριανδρίας” ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται μόνο για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ κι όχι για τη δημαρχία της πόλης, θεώρησε ότι ο ίδιος θα ήταν ο “φυσικός διάδοχος” του σημερινού δημάρχου στην ηγεσία της δημοτικής παράταξης, άρα και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μάη.

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Ινιωτάκης είχε θέσει τέτοιο θέμα στον ίδιο τον κ. Λαμπρινό, σε προηγούμενο χρόνο, χωρίς να του δοθεί όμως απάντηση. Η απάντηση φαίνεται ότι πλέον υπάρχει, καθώς ο κ. Λαμπρινός δηλώνει ότι είναι παρών στη μάχη των δημοτικών εκλογών (ανεξάρτητα αν τελικά κάτι τέτοιο ισχύσει). Όμως η παρουσία του και το μη άνοιγμα των διαδικασιών της διαδοχής, 4,5 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, πίεζαν τον ίδιο τον κ. Ινιωτάκη, που φαίνεται ότι αποφάσισε τώρα να αποχωρήσει και να προετοιμάσει το δρόμο για τη δική του υποψηφιότητα δημάρχου.

Δείτε επίσης:

Δήμος Ηρακλείου: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, με επίθεση κατά του δημαρχου- Τί αναφέρει στην επιστολή του

Πώς αντέδρασε ο Β. Λαμπρινός στην παραίτηση Ινιωτάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί