Διαβάσεις – παγίδες θανάτου: Δεκάδες δρόμοι περνούν μέσα από χειμάρρους

Σε παγίδες θανάτου έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις μετατρέπονται οι ”ιρλανδικές διαβάσεις”. Τα τελευταία θύματα στη λίστα που μετρά δεκάδες νεκρούς από τη Ρόδο μέχρι τη Θράκη, είναι η οικογένεια που χάθηκε στον Γεροπόταμο της Κρήτης.

Αν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ως μόνιμη οδηγία να μην επιχειρείται διέλευση πεζή ή με όχημα όταν αυτές οι διαβάσεις κατακλύζονται από νερά, εντούτοις αν δεν υπάρχει ευκρινής σήμανση, τότε είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος από τους πολίτες, ειδικά όταν δεν είναι ντόπιοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος”,κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα αντίστοιχες περιπτώσεις με τραγικά αποτελέσματα.

-Σχεδόν 14 χρόνια πριν μία γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κεράτιου Ποταμού, στο ρέμα της Κνωσού, στην προσπάθειά της να διασχίσει μία ιρλανδική διάβαση.

-Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην περιοχή της Κνωσού μετατρέπονται σε παγίδα θανάτου για την 38χρονη καθηγήτρια Φωτεινή Χειλαδάκη.

-Από πνιγμό έχασε τη ζωή του ο 49χρονος νοσηλευτής Γιάννης Αλμαζίδης στις 18 Δεκεμβρίου του 2017, ο οποίος πήγαινε για ψάρεμα με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Δέλτα Έβρου αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά του να περάσει μία ”ιρλανδική διάβαση” κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο ΕΓΝΑΤΙΑ.. Μάλιστα, πέρασαν 23 ημέρες μέχρι να ανευρεθεί.

-Νεκροί ωστόσο υπήρξαν και στη Ρόδο το 2013 όπου αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε κάτω από τη γέφυρα Κρεμαστής, με αποτέλεσμα δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί