«25 χρόνια ποτέ δεν απειλήθηκα από τους κρατούμενους μαθητές μου»

Ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου στο κέντρο κράτησης Αυλώνα, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για «άγρια επεισόδια» μεταξύ μαθητών κρατουμένων που «έριχναν βραστό λάδι ο ένας στον άλλον» και «απείλησαν τον διευθυντή με μαχαίρι».

«Ποτέ στα 25 χρόνια που βρίσκομαι στις φυλακές και εκτελώ το λειτούργημα του δασκάλου δεν έχω απειληθεί, ούτε έχω νιώσει φόβο από τους μαθητές μου, οι οποίοι είναι ευγνώμονες σε αυτό που κάνουμε και μας το ανταποδίδουν με ευγνωμοσύνη», δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ ο Π. Δαμιανός και δήλωσε έκπληκτος για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο βγήκαν, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν απειλήθηκα», πρόσθεσε ο κ. Δαμιανός και διευκρίνισε ότι υπήρξε ένα περιστατικό, όπως πολλά που συμβαίνουν κατά καιρούς στον χώρο των φυλακών, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη διάσταση που του δόθηκε.

«Γιατί τόση διαστρέβλωση της πραγματικότητας;», αναρωτήθηκε ο ίδιος και σημείωσε ότι «η φυλακή είναι ένα δύσκολο πράγμα και θα υπάρξουν και διαξιφισμοί και προβλήματα… Είμαστε εκεί και εμείς και η διοίκηση των φυλακών για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και να συνεχίσουμε το έργο μας, όχι να τα διογκώνουμε και να δημιουργούμε εντυπώσεις».

Υπ. Δικαιοσύνης: Μαύρη προπαγάνδα

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο θέμα

Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση»!
Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.
Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί