Στο πλευρό των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία οι οικοδόμοι Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία Ηρακλείου και τη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει για σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία Ηρακλείου και τη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει για σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00. Έχουμε  πάγια θέση για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κάθε μορφής ελαστική απασχόληση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στηρίζονται από τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία και τους συμβασιούχους, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η εντατικοποίηση εργασίας όσων υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.  

Τεράστιες ευθύνες φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

είναι και δικός μας αγώνας.

Είναι αγώνας, που συνδέεται με την ίδια τη ζωή μας και δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει τον αγώνα μας «στο γύψο» γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν με βάση τις ανάγκες που έχουμε.

Οι εργαζόμενοι ας πάρουν την τύχη στα χέρια τους να διεκδικήσουν:

  • το Συνταγματικό δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασίας για όλους.
  • Καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Αναγνώριση χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια
  • Κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751,00 €
  • Ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους

 

Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί