Υπόμνημα θέσεων για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Αλιφιεράκης

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, όπως περιγράφεται στο σχετικό νομοσχέδιο, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Προσκεκλημένος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Αλιφιεράκης ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας του αεροδρομίου του Καστελλίου και επισήμανε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού, αλλά και της Κρήτης ολόκληρης, ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές αεροδρόμιο, το οποίο θα αποτελεί οργανικό τμήμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνδυασμένων μεταφορών, που θα διευκολύνει τις θαλάσσιες και τις επίγειες μετακινήσεις ανθρώπων και εμπορευμάτων, δημιουργώντας υψηλή προστιθέμενη αξία τόσο στο σύστημα καθ’ εαυτό όσο και στις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί.  

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό που πρέπει να προηγηθεί της κατασκευής του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Χωροταξικό σχέδιο με χρήσεις γης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος, με κέντρο βάρους το αεροδρόμιο, που θα λάβει υπόψη την ανάπτυξη μελλοντικών λειτουργιών και πιθανών εμπορικών και επιχειρηματικών αναγκών και επίσης, να υπάρξει υποδομή για μόνιμη προβολή των κρητικών προϊόντων.

Στη συνέχεια, ζήτησε να εκπονηθεί ειδική μελέτη προκειμένου να καταγραφούν οι επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στην ευρύτερη περιοχή, ακόμη και στην πόλη του Ηρακλείου από την ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας εντός και εκτός του νέου αεροδρομίου.

Τέλος, ο κ. Αλιφιεράκης υπογράμμισε ότι το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο θα πρέπει να συσχετιστεί με τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο δήμος Μινώα  – Πεδιάδος σε απόσταση 1,5 χλμ από το νέο αεροδρόμιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί