Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 16:48

    Διαγράφουν τα αρχικά τους κέρδη οι δείκτες στη Wall Street

    Διαγράφουν τα αρχικά τους κέρδη οι δείκτες στη Wall Street
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε απώλειες γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας. 

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 26.100 μονάδες, ο δείκτης S&P κινείται πτωτικά κατά 0,16% στις 2.899,52 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,20% στις 7.997,17 μονάδες. 

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα, παρά την πρόσφατη προσπάθεια του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών να ανανεώσει τις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

    Ωστόσο η ανακοίνωση του νέου γύρου δασμών είχε καθυστερήσει καθώς η κυβέρνηση εξετάζει πιθανές αναθεωρήσεις μετά και τις ανησυχίες που εκφράζονται από δημόσια χείλη, σημείωσαν οι πηγές.

    Ο Trump συναντήθηκε την Πέμπτη με τους ανώτερους συμβούλους του σε θέματα εμπορίου για να συζητήσουν τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin, του υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross και του εμπορικού απεσταλμένου των  ΗΠΑ, Robert Lighthizer. Πρόσφατα ο Mnuchin ηγήθηκε μιας προσέγγισης προς την κινεζική πλευρά για την επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

    Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Αύγουστο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση των τιμών σε διάστημα άνω των δύο ετών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall StreetJournal έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,3%.

    Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι Αμερικανοί καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους τον Αύγουστο, ύστερα από τις ισχυρές πωλήσεις λιανικής του Ιουλίου. Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%, και διαμορφώθηκαν στα 509 δισ. δολάρια. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,6%. Ωστόσο, τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούλιο από την αρχική μέτρηση του 0,5%.
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ