Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 10-Δεκ-2018 09:27

    Απώλειες στην Ασία λόγω αδύναμων στοιχείων για το εμπόριο

    Απώλειες στην Ασία λόγω αδύναμων στοιχείων για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς τα κινεζικά στοιχεία για το εμπόριο ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. 

    Ο ιαπωνικός Nikkei 225 κινήθηκε πτωτικά κατά 2,04%.  

    Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,23%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai έχασε 0,93%, ενώ ο Shenzhen Composite κατέγραψε πτώση 1,41%. 

    Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 2,27% και ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 1,49%. 

    Ο Κospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,06%. 

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας επιβραδύνθηκε κατακόρυφα η αύξηση των εξαγωγών στην Κίνα το Νοέμβριο, λόγω των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ. Οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι αύξησης 15,6% τον Οκτώβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 10% των εξαγωγών. Οι εισαγωγές διευρύνθηκαν 3% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από την αύξηση 21,4% στον προηγούμενο μήνα και χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 14,4%. Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 44,74 δισ. δολάρια από τα 34 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, ενώ αναμενόταν πλεόνασμα 33,5 δισ. δολαρίων.

    Ο πληθωρισμός στην Κίνα υποχώρησε το Νοέμβριο καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,2% το Νοέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι του 2,5% τον Οκτώβριο. Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 2,5% σε σχέση με το περασμένο έτος, αφού είχαν διαμορφωθεί στο 3,3% τον Οκτώβριο.

    Στην Ιαπωνία η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των ασθενέστερων κεφαλαιακών δαπανών από ό,τι αναμενόταν αρχικά. Συγκεκριμένα συρρικνώθηκε 2,5% στο γ΄ τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, πολύ χειρότερα από την αρχική εκτίμηση για 1,2%. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία συρρικνώθηκε 0,6%, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωση 0,3%. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν 2,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για πτώση 0,2%. Τα αναθεωρημένα στοιχεία εμφάνισαν επίσης ότι η εγχώρια ζήτηση συρρικνώθηκε 0,5% σε σχέση με την αύξηση στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ