Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 27-Μαρ-2018 08:54

    Στη Μονεμβασιά με το νέο εκπληκτικό Volvo XC40

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το XC40 είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Volvo και μέχρι στιγμής το κερδίζει. Εντυπωσίασε με τη σχεδίασή του από τη στιγμή που είδε τα φώτα της δημοσιότητας, εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους μόλις το οδήγησαν, άρχισε να κερδίζει βραβεία, με σημαντικότερο το βραβείο "Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς". Στο Capital Auto είχαμε ήδη εντυπωσιαστεί όταν οδηγήσαμε το μοντέλο στην Πανευρωπαϊκή παρουσίαση. Σήμερα, και μετά από την επιπρόσθετη αναγνώριση, ήρθε η στιγμή να οδηγήσουμε το νέο Volvo στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα από την Αθήνα μέχρι την πανέμορφη Μονεμβασιά. Στον πηγαιμό θα οδηγούσαμε την κορυφαία έκδοση βενζίνης Τ5 και στην επιστροφή την κορυφαία έκδοση πετρελαίου D4. Οι συνθήκες ιδανικές, με ωραίο καιρό και θετική διάθεση από την πλευρά των ανθρώπων της Volvo που έβαλαν τα δυνατά τους για μια ξεχωριστή εκδήλωση εντός Ελλάδας.

    Volvo XC40T5

    VolvoΣτο πλευρό μας η έκδοση Τ5, για αρχή. Αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην γκάμα των κινητήρων βενζίνης. Από δίλιτρο κινητήρα, με τη βοήθεια turbo, αποδίδει 247 άλογα και η τιμή του ξεκινά από τα €50.342. Σε περίπου δυο μήνες θα είναι διαθέσιμη και η δίλιτρη έκδοση T4 με τιμή από €36.825 αλλά και η Τ3, με κινητήρα 1,5 lt. και τιμή €30.713, που αναμένεται να κάψει καρδιές.

    Volvo XC40Η σχεδίαση του XC40 σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός μοντέλου που να δείχνει ότι είναι SUV. Έτσι, είναι ψηλό, με 1658mm, ενώ έχει και μεγάλη απόσταση από το έδαφος με 211 mm. Σε συνδυασμό με τους κοντούς προβόλους, οι δυνατότητες για εκτός δρόμου κίνηση είναι πολύ μεγάλες. Από εκεί και πέρα η αρμονία στο σχήμα είναι εντυπωσιακή. Καταφέρνει να δείχνει επιβλητικό και εντυπωσιακό, άμεσα αναγνωρίσιμο σαν Volvo και ταυτόχρονα compact σε διαστάσεις. Αντιπροσωπεύει έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη νέα φιλοσοφία της μάρκας :

    "Όλα όσα θες, τίποτα που δεν χρειάζεσαι"

    Αυτή η λογική συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

    Volvo XC40Λιτό και με ουσία

    Στη νέα εποχή του σκανδιναβικού design, η πολυτέλεια συνδυάζεται με έξυπνες λύσεις, αλλά και έντονη δόση ουσίας και άποψης. Πρέπει λοιπόν να αλλάξεις τρόπο σκέψης για να εκτιμήσεις το γεγονός πως οι επενδύσεις των θυρών είναι από ανακυκλωμένα υλικά. Από εκεί και πέρα δεν συναντάς πλειάδα διακοπτών, μιας και οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται μέσα από τις δυο οθόνες, του πίνακα οργάνων και αυτή των πολυμέσων στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Οι άνθρωποι της Volvo στάθηκαν αρκετά στις πρακτικές λύσεις του εσωτερικού, όπως το γαντζάκι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, και καλά έκαναν, μιας και έχουν νόημα και ουσία διευκολύνοντας τη ζωή μας.

    Volvo XC40Προς τη Μονεμβασιά

    Η διαδρομή μέχρι τη Μονεμβασιά είναι αρκετή ώστε να πάρεις μια καλή γεύση από το αυτοκίνητο. Κάθεσαι ψηλά, έχοντας πολύ καλή εποπτεία του δρόμου. Η θέση οδήγηση είναι πολύ καλή, ενώ το εσωτερικό πλάτος είναι μεγάλο, οπότε έχεις αρκετή απόσταση από το συνοδηγό. Στην περίπτωσή μας υπάρχει το πακέτο εξοπλισμού R design, που περιλαμβάνει και τροχούς 20 in με σχετικά χαμηλού προφίλ ελαστικά. Πιστεύεις πως θα επηρεάσουν αρνητικά την άνεση αλλά τελικά τα καταφέρνουν πολύ καλά με τις ανωμαλίες του ελληνικού οδοστρώματος. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, όπως και η άνεση με την οποία κινείσαι πολύ γρήγορα. Παρά το ύψος με τις μαζεμένες διαστάσεις, αυτό το Volvo μπορεί να κινηθεί γρήγορα, με άνεση που θα ζήλευε ένα sedan μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας!

    Volvo XC40Ο κινητήρας είναι ήσυχος και χωρίς κραδασμούς. Ανεβάζει στροφές πολύ γραμμικά, ενώ συνεργάζεται πολύ καλά και με το αυτόματο κιβώτιο. Πολλές φορές πιάναμε τον εαυτό μας, να πιέζει το XC40 σε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό και εκείνο αδιαφορούσε, λες και ήταν σε ράγες.

    Volvo XC40Επιστροφή με D4

    Για κάποιο μαγικό λόγο η επιστροφή μας φάνηκε πιο σύντομη. Έγινε με την κορυφαία έκδοση πετρελαίου D4, που αποδίδει 190 άλογα, μέσα από ένα δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου και διατίθεται αποκλειστικά σαν τετρακίνητο και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τα €49.511 και αποδίδει 190 άλογα. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση D3 με δίλιτρο κινητήρα, 150 άλογα και τιμή από €35.194.

    Volvo XC40Στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας δεν υπήρχε το πακέτο R Design, οπότε οι ζάντες είχαν μικρότερη διάμετρο στις 19 In. Έτσι, τα ελαστικά είχαν ψηλότερο προφίλ, οπότε κολακευόταν η άνεση. Παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τους τροχούς των 20in, θεωρούμε τους τροχούς των 19in σωστότερη επιλογή για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα η ευκολία με την οποία μπορείς να κινηθείς γρήγορα παραμένει, ενώ μας έκανε πολύ καλή εντύπωση το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου από τον κινητήρα πετρελαίου. Η κατανάλωση ήταν χαμηλότερη από έκδοση βενζίνης, όπως και η αίσθηση δύναμης. Ωστόσο τα 190 άλογα είναι αρκετά για να επιταχύνεις παραπάνω από σβέλτα σε κάθε περίπτωση.

    Volvo XC40Όλα όσα θες

    Το XC40 έχει όντως όλα όσα θες, ειδικά στις μεγάλες εκδόσεις που μέχρι σήμερα το έχουμε οδηγήσει. Σχεδίαση, χαρακτήρας, ποιότητα, τεχνολογία, ασφάλεια και απόδοση που σε κάνει να χαμογελάς. Μας αρέσει η πληρότητα με το αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης να δημιουργούν μια πολύ καλή ισορροπία. Θα επιλέγαμε την έκδοση D4, γιατί μαζί του θα θέλαμε να γυρίσουμε ολόκληρη την Ελλάδα πολλές φορές, οπότε η αυτονομία αλλά και η χαμηλή κατανάλωση θα βοηθούσαν. Μένει να ζήσουμε ακόμα περισσότερο με το XC40 αλλά και να γνωρίσουμε τις μικρότερες εκδόσεις.

    Δημήτρης Χατζητόλιος

    Φωτογραφίες : Γιώργος Καραγιωργάκης

    Volvo XC40

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:11 23/04

    Αποκαλύφθηκε το νέο Smart Concept #5-οι πρώτες εικόνες

    To Smart Concept #5 είναι η πρώτη επαφή της φίρμας με την κατηγορία των SUV και παρουσιάζεται επισήμως στην έκθεση του Πεκίνου, όπου θα κυκλοφορήσει αργότερα.

    15:50 23/04

    Ο Σάκης Ρουβάς έχει νέο αυτοκίνητο και είναι αγροτικό (video)

    Πιθανόν να φαντάζεσαι ότι ο Σάκης Ρουβάς μόλις πήρε κάποιο supercar. Όμως δεν είναι έτσι γιατί ο Σάκης είναι και λίγο αγρότης.

    14:36 23/04

    H GTS ολοκληρώνει τη γκάμα της νέας Porsche Cayenne

    Πιο σπορ εμφάνιση, αυξημένη απόδοση κατά 40 ίππους και μια οδηγοκεντρική ρύθμιση ανάρτησης, κάνουν την GTS μια από τις πιο ελκυστικές Cayenne που μπορείς να αποκτήσεις.

    13:27 23/04

    O CEO της Xiaomi προτείνει άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7

    Και όμως, ο Lei Jun ιδρυτής και CEO της Xiaomi προτείνει σε αυτούς που βιάζονται άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του ανάρπαστου Xiaomi SU7. Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7-...

    12:12 23/04

    Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV: ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης

    Ξέρεις από SDV; Ακόμα ένας όρος μπήκε στο αυτοκινητικό λεξικό και το σίγουρο είναι ότι δεν μένει μια θεωρία. Πλέον όποια εταιρεία δεν έχει και δεν εξελίσσει SDV είναι καταδικασμένη.

    11:23 23/04

    Smart: Θα παρουσιάσει νέο μοντέλο στο Πεκίνο-οι πρώτες πληροφορίες

    Η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου πλησιάζει και μόλις μάθαμε ότι η Smart ετοιμάζεται για να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες.

    17:42 22/04

    BYD εναντίον Tesla: Ποια έχει μεγαλύτερο κέρδος ανά αυτοκίνητο

    Ανεξάρτητα με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων που έχουν οι δύο κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως αξίζει να δούμε και τα επίπεδα κέρδους των Tesla και BYD.

    16:14 22/04

    Ελλάδα: Τι ισχύει για την μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλοία

    Η εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθαρίζει θέμα για την μεταφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλοία καθώς και αυτοκινήτων plug-in Hybrid, με υγραέριο

    15:14 22/04

    Πρεμιέρα της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance-η ταχύτερη όλων των εποχών

    Πρόκειται για την πρώτη plug-in υβριδική Mercedes-AMG και την ταχύτερη όλων των εποχών με 0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα.

    13:16 22/04

    Αυτά είναι όλα τα σχέδια των Κινέζων για παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη

    Η Ευρώπη βρίσκεται σε κόντρα με την Κίνα στο θέμα των αυτοκινήτων και η κινεζική πλευρά προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να γλιτώσει από τους δασμούς που ετοιμάζει η ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν πολλά...

    12:07 22/04

    Νότια Κορέα: Ο απίστευτος λόγος πτώσης πωλήσεων των πολυτελών μοντέλων

    Ένας νέος ιδιότυπος νόμος στην Νότια Κορεά οδηγεί τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων τους σε δραματική πτώση.

    11:18 22/04

    Video: Εκεί που αναπαλαιώνονται οι πανάκριβες και σπάνιες Ferrari

    Το τμήμα Ferrari Classiche είναι αυτό το τμήμα που μάλλον είναι απίθανο να το επισκεφτούμε για να μας αναπαλαιώσει την σπάνια Ferrari μας. Δεν πειράζει, τουλάχιστον έχουμε video.

    17:23 21/04

    Δοκιμή Honda ZR-V 2.0 i-MMD: Είναι συμφέρουσα επιλογή στα C-SUV;

    To νέο Honda ZR-V δεν συγκαταλέγεται στην πρώτη λίστα των επιλογών της μικρομεσαίας κατηγορίας των SUV. Αν και τεχνολογικά άρτιο έχει κάποια βασικά ντεζαβαντάζ.

    15:43 21/04

    Αυτό τo Land Rover Defender έχει ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς

    Η πιο πρωτοποριακή μετατροπή κλασικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό είναι αυτή που έχει υποστεί το Land Rover Defender της Bedeo, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό.

    14:05 21/04

    Τι σημαίνει το όνομα Junior για την Alfa Romeo

    To Junior δεν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Alfa Romeo σε όνομα αυτοκινήτου, απλώς η Alfa Romeo GT 1300 Junior δεν ήταν ποτέ μια τυχαία Alfa.

    12:30 21/04

    To επόμενο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό και φθηνό-πότε έρχεται

    Όλοι στον αγώνα για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα -προφανώς και η Nissan που όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το νέο Micra ως φθηνό ηλεκτρικό.