Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 29-Ιουλ-2014 09:04

    Αθήνα-Πάτρα σε 2 ώρες με το τρένο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της γραμμής Αθήνα – Πάτρα του σιδηροδρομου, με τις εργασίες να εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς. Η αποπεράτωση του τμήματος αυτού θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με την Αχαϊα, απόσταση που θα διανύεται με τρένο σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

    Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ,  ο σταθμός στο Διακοπτό βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, στη σήραγγα Παναγοπούλας οι εργασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ, αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή της σήραγγας Αιγίου. 



    Επίσης, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα σε Ακράτα, Διμινιό, Ξυλόκαστρο, στον Λυγιά και την Λυκοποριά.



    Το τρένο υπολογίζεται ότι θα «τρέχει» με 200 χλμ / ώρα μεταξύ Κιάτου-Λυκοποριάς, 150 χλμ/ώρα μεταξύ Λυκοποριάς – Αιγίου/Ροδοδάφνης, 120 χλμ / ώρα μεταξύ Αιγίου-Αραχωβιτίκων και 90 χλμ/ώρα μεταξύ Αραχωβιτίκων –Πάτρας. Tο έργο προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. περιλαμβάνει:

    - την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από Αθήνα (ΣΚΑ) μέχρι το Κιάτο, μήκους 105 χλμ περίπου, με ηλεκτροκίνηση, τηλεδιοίκηση και τηλεπικοινωνίες.

    - νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 71 χλμ. περίπου,  στο τμήμα από το νέο Σ.Σ. Κιάτου μέχρι τη Ροδοδάφνη, μετά το σταθμό Αιγίου, με σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροκίνηση και

    - την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 27,6 χλμ. στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο.

    Δημ. Δελεβέγκος

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ