Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 05-Ιαν-2019 09:06

    "Σοφία": Παγωνιά, χιόνι και προβλήματα στις μετακινήσεις

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:06

    Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, το κύμα κακοκαιρίας "Σοφία" με τον χιονιά και τον παγετό έχει δυσκολέψει σημαντικά τις μετακινήσεις, προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες, κυρίως τις οδικές μεταφορές.

    Ταλαιπωρία υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες της Ryanair, καθώς τα αεροσκάφη της δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης,  αλλά σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια, κάποια μέχρι και στην Ρουμανία, με τους επιβάτες να λένε ότι εγκαταλείφθηκαν δίχως φροντίδα για πολλές ώρες και κυρίως δίχως να ξέρουν πώς θα ταξιδέψουν τελικώς για τον προορισμό τους.

    Η κατάσταση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" άρχισε να ομοαλοποιείται από το μεσημέρι και πλέον γίνονται τέσσερις αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ώρα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

     

    χιόνι2

     

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

    Με καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια από τον σταθμό ΚΤΕΛ-Μακεδονία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σταθμού ΚΤΕΛ-Μακεδονία, Κώστας Πανταζής.

    Ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι τα δρομολόγια διεξάγονται με καθυστερήσεις και στην περίπτωση των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της χιονόπτωσης τα δρομολόγια αναχωρούν με συχνότητα δύο ωρών αντί της μίας ώρας.

    Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον νομό Χαλκιδικής καθώς υπάρχει απαγόρευση από την αστυνομία για φορτηγά και λεωφορεία. Ο νομός Χαλκιδικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χαλκιδική από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Χαλκιδικής.

     

    χιόνι3

     

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας\Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Χαλκιδικής Μαγδαληνή Συρδάρη υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στους δρόμους στη βόρεια Χαλκιδική όπου η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με εκχιονιστικά και γκρέιντερ. Χωρίς ρεύμα έμειναν από χτες το βράδυ η Ιερισσός και η Κασσάνδρα.

    Πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα

    Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.
    Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANT1, ΣΚΑΪ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ