Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 08-Σεπ-2018 14:34

    Η ONEX ενδιαφέρεται για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

    Η ONEX ενδιαφέρεται για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:46

    Επιστολή  με την οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά παρέδωσε ο επικεφαλής της αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards, κ. Πάνος Ξενοκώστας, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Αυτό επιβεβαίωσε στο Capital.gr ο αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας. Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον θα εξεταστεί από την κυβέρνηση χωρίς ακόμα να μπορεί κανείς να πει ότι τα εν λόγω ναυπηγεία θα περάσουν στον έλεγχο του κ. Ξενοκώστα, όπως ανέφεραν στο Capital.gr άλλες πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

    Σημειώνεται πως ο κ. Ξενοκώστας έχει καταθέσει πλάνο εξυγίανσης για τη Νεώριο Σύρου, αίτηση η οποία εκδικάστηκε πριν από λίγα 24ωρα. Η συγκεκριμένη αίτηση εξυγίανσης έχει γίνει αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών της Νεώριο Σύρου, ενώ σχετική απόφαση αναμένεται από το Πρωτοδικείο Σύρου μέσα στο επόμενο διάστημα.

    Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ χαιρέτισε την εν λόγω πρωτοβουλία με ανάρτησή της στο Twitter:

     

     

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πιτσιόρλας είχε χαρακτηρίσει παλιότερα το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ως "μεγάλο στοίχημα" που τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει, καθώς, όπως είχε σημειώσει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ