Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 06-Οκτ-2018 08:55

    Νέες επενδύσεις για την Πλαστικά Κρήτης

    Νέες επενδύσεις για την Πλαστικά Κρήτης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Νίκου Χρυσικόπουλου

    Στην υλοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής και των παραγωγικών υποδομών του ομίλου σε Ελλάδα και Ευρώπη προχωρά ο όμιλος "Πλαστικά Κρήτης" της οικογένειας Λεμπιδάκη.

    Ο κρητικός όμιλος που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εγχώριους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων για βιομηχανική και αγροτική χρήση, ήδη στο πρώτο τετράμηνο του έτους έθεσε σε λειτουργία μια νέα γραμμή παραγωγής masterbatches (σ.σ. ειδικά συμπυκνώματα χρωστικών ουσιών και χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες από τη βιομηχανία πλαστικών) στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελάτεια Βοιωτίας.

    Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση νέας μεγάλης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων, µε ταυτόχρονη επέκταση των αποθηκευτικών υποδοµών του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Στόχος της διοίκησης είναι η νέα γραμμή παραγωγής που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους, να αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα του τομέα κατά 30%.

    Η εισηγμένη προχώρα επίσης σε μια σημαντική επένδυση για την ενίσχυση στο σκέλος του R&D. Συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η κατασκευή νέου κέντρου Έρευνας-Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο εργοστάσιό στο Ηράκλειο, που θα αποτελέσει την καρδιά της ανάπτυξης νέων προϊόντων και τεχνολογιών για τα επόμενα χρόνια.

    Οι θυγατρικές

    Όσον αφορά τις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου, ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιο στην Ρωσία και η κατασκευή αποθηκευτικού χώρου στο εργοστάσιο στην Ρουμανία.

    Στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου αναφέρεται επίσης πως σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη και η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων μεγάλης κλίμακας στα εργοστάσια των θυγατρικών στην Κίνα, που θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, και στην Πολωνία που ξεκινά σύντομα. Νέος αποθηκευτικός χώρος δρομολογείται και για το εργοστάσιό στην Ρωσία.

    Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία για νέα γραμμή παραγωγής αγροτικών φύλλων για το εργοστάσιο του ομίλου στη Γαλλία καθώς και νέες γραμμές παραγωγής masterbatch για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου στην Πολωνία. Τέλος, σε φάση μελετών και αδειοδότησης βρίσκονται νέος χώρος παραγωγής-μεταποίησης στο εργοστάσιο στην Κίνα.

    Οι εκτιμήσεις για το 2018

    Για το σύνολο της χρήσης, η διοίκηση επισημαίνει πως είναι πιθανή μια υστέρηση της κερδοφορίας σε σχέση με το 2017, λόγω διαφορετικών παραγόντων. Συγκεκριμένα, καταγράφεται μείωση στη ζήτηση masterbatches από την ελληνική αγορά, λόγω της νομοθεσίας για τις πλαστικές σακούλες που επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή ορισμένων πελατών της Πλαστικά Θράκης. Επίσης, θα υπάρξουν επιπτώσεις λόγω Τουρκίας και της έντονης πτώσης της λίρας που έχει σε κάποιο βαθμό παγώσει την οικονομική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες. Τέλος, η εταιρεία αναμένει συναλλαγματικές ζημίες λόγω της διολίσθησης της τουρκικής λίρας και του ρουβλίου έναντι του ευρώ.

    Σήμερα η Πλαστικά Κρήτης διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα, έχοντας αναπτύξει ισχυρό εξαγωγικό προφίλ και δραστηριότητα σε πάνω από 60 χώρες, Τα κύρια προϊόντα της εταιρείας είναι τα αγροτικά φύλλα master batches (ειδικά συμπυκνώματα χρωστικών ουσιών και χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες από τη βιομηχανία πλαστικών) και οι γεωμεμβράνες που σε ποσοστό 70% κατευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ