Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 18-Οκτ-2018 07:44

    Νέες business στα ξενοδοχεία ανοίγουν οι Αμερικανοί της Wyndham

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ανεβάζει ρυθμό στην εγχώρια τουριστική αγορά η αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Wyndham μετά και την ανακοίνωση της παρουσίας της στην Κρήτη. Την ίδια ώρα, η συνεχής άνοδος που καταγράφουν τα νούμερα του Τουρισμού στην Ελλάδα φέρνουν πιο κοντά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου που έχει εξαγγείλει ο όμιλος και αφορά στην ανάπτυξη συνολικά 20 ξενοδοχείων, σε διάστημα δεκαετίας, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και τις Βαλκανικές χώρες.

    Στη χθεσινή εκδήλωση, παρουσία και του προέδρου της Wyndham Hotel Group Geoff Ballotti, τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι βασικός στόχος του ομίλου για την ανάπτυξη επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο. "Βλέπουμε τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή και έχουμε φιλόδοξα σχέδια να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας και να εισαγάγουμε νέα brands” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ballotti. Στο ίδιο κλίμα, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts για την Ευρώπη Δ. Μανίκης επεσήμανε πως ο όμιλος ποντάρει στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα την οποία χαρακτήρισε "νέο Βερολίνο” σε ότι αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού. 

    Ήδη η αλυσίδα, που έκανε την είσοδό της στην Ελλάδα το 2016 με το άνοιγμα Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη (πρώην Athens Imperial, ιδιοκτησίας του ομίλου της Βιοχάλκο), μετρά συνολικά οκτώ μονάδες. Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της ήταν το Wyndham Athens Residence, με 89 δωμάτια και σουίτες σε στιλ διαμερισμάτων, στη οδό Αχιλλέως ακριβώς απέναντι από το  Wyndham Grand Athens.

    Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ περίπου σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο γραφείων. Αποτελεί δε το πρώτο μεικτής χρήσης (mixed-use) concept φιλοξενίας της Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα.

    Το νέο "asset” της αλυσίδας στη νησιωτική Ελλάδα, μετά τις επενδύσεις σε Αθήνα, Λουτράκι και Βραυρώνα, αφορά το πρώην Mirabello Beach & Village, στην περιοχή του Μιραμπέλου, που πλέον θα λειτουργήσει υπό το εμπορικό σήμα της Wyndham Grand.  Το ξενοδοχείο διαθέτει 311 δωμάτια και πάνω από 520 τ.μ.  χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει το 2019. 

    Στην Κύπρο επίσης ο όμιλος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Λευκωσία το Wyndham Nicosia. Θα διαθέτει 140 δωμάτια και σουίτες, 7 αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων συνολικής χωρητικότητας 1200 ατόμων, 2 εστιατόρια και μπαρ εκ των οποίων ένα εντυπωσιακό roof top με θέα στην πόλη της Λευκωσίας, spa, γυμναστήριο καθώς και πληθώρα υπηρεσιών. Η ανάληψη της ανακατασκευής και λειτουργίας του ακινήτου από τη Zeus International  έρχεται στο πλαίσιο συμφωνίας με την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. 

    Και οι δυο επενδύσεις αναμένεται να προσφέρουν πάνω από 400 θέσεις εργασίας. Τα deals γίνονται σε συνεργασία με την εταιρεία συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International.

    Εκτός από τις δύο μονάδες στην πλατεία Καραϊσκάκη- Wyndham Grand Athens και Athens Residence-, λειτουργούν επίσης το Wyndham Loutraki Poseidon Resort και το Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα και το Ramada Attica Riviera στο Μάτι.

    Βασιλική Κουρλιμπίνη
    vicky.kourlibini@capital.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ