Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 12-Νοε-2018 13:31

    SKAMA, δυναµική παρουσία στην ελληνική αγορά

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    "ΣΚΑΖΙΚΗΣ - ΜΑΡΑΓΚΟΣ": Οικογενειακή επιχείρηση µε 60χρονη και πλέον επιτυχή πορεία

    Κωνσταντίνος Μαραγκός, Διευθύνων Σύµβουλος

    Η εταιρεία SKAMA ιδρύεται το 1957 στη Θεσσαλονίκη από τους Ευριπίδη Σκαζίκη και Λάκη Μαραγκό, αναλαµβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση, εισαγωγή και διακίνηση στη Β. Ελλάδα των γερµανικών οίκων ρουλεµάν FAG KUGELFISCHER, καθώς και των στεγανοποιητικών δακτυλίων του οίκου FREUDENBΕRG. Τα τελευταία 10 χρόνια κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου.

    Το 1989 επεκτείνεται στη Ν. Ελλάδα. Το 1995 µεταφέρει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, µε αίθουσα σεµιναρίων και µεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Το 2002 προσχωρεί στον διεθνή όµιλο επιχειρήσεων διακίνησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων ATR International (Γερµανία). Το 2006 δηµιουργούνται νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

    Τη διετία 2010-2011 υλοποιείται η επέκταση του δικτύου διανοµής ανταλλακτικών αυτοκινήτων µε εξαγορά τριών καταστηµάτων "APC - Auto PartsCenter" στην Αττική, το διάστηµα 2014-2015 υλοποιείται το πρώτο σκέλος επενδυτικού προγράµµατος µε την επέκταση των αποθηκευτικών χώρων στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου και τη δηµιουργία νέου κέντρου διανοµής (logistics) σε κεντρικό σηµείο στην Αθήνα.

    Το 2016-2017 υλοποιείται το δεύτερο σκέλος, µε τη δηµιουργία δύο πρότυπων καταστηµάτων προβολής και προώθησης των προϊόντων της SKAMA στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, καθώς και δύο νέων καταστηµάτων στην Αθήνα. Το 2018 δηµιουργούνται δύο νέα καταστήµατα στην Κοµοτηνή και στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Η εταιρεία απασχολεί σήµερα 225 συνεργάτες και δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς τοµείς: α) των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και Λιπαντικών επιβατικών, φορτηγών, αγροτικών και χωµατουργικών µηχανηµάτων και β) της Βιοµηχανίας, σε προϊόντα Μετάδοσης Ισχύος (όπως ρουλεµάν, ιµάντες, καδένες, λιπαντικά), προσφέροντας µέσω εξειδικευµένων µηχανολόγων µηχανικών τεχνική υποστήριξη και µεταφορά προηγµένης τεχνολογίας. 

    Διαθέτει δύο κεντρικά σηµεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη µε χώρους γραφείων, αίθουσες σεµιναρίων, εκτεταµένες αποθήκες, καθώς και πανελλαδικά δίκτυο προβολής και διανοµής των προϊόντων 10 σηµείων. Στους στρατηγικούς συνεργάτες της συγκαταλέγονται ισχυρά ονόµατα της παγκόσµιας βιοµηχανίας. Στα άµεσα σχέδια είναι η περαιτέρω ανάπτυξη, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναµικού, η διεύρυνση του προγράµµατος προϊόντων και υπηρεσιών και η επέκταση του δικτύου διανοµής. 

    "Για πελάτες και προµηθευτές στοχεύουµε στο να είµαστε "Ο συνεργάτης της επιλογής σας” / "Your partner of choice”", επισηµαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, ο οποίος σήµερα έχει αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. 

    "Νιώθω ικανοποιηµένος που καταφέραµε κατά τη διάρκεια της κρίσης να αυξήσουµε το ανθρώπινο δυναµικό µας και να προσφέρουµε θέσεις εργασίας σε µια εποχή που η χώρα µας µαστίζεται από την "κατάρα” της ανεργίας". Το αποτέλεσµα σαφώς και δεν είναι τυχαίο, δεδοµένου ότι και ο ίδιος αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά και στους συνεργάτες του, εξασφαλίζοντας ότι όλα θα "πάνε ρολόι". Τονίζει πως σηµαντικό είναι να απολαµβάνεις αυτό που κάνεις, ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι µε φίλους, συνεργάτες, πελάτες και προµηθευτές. 

    "Θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή µου να ασχολούµαι µε τα κοινά και να προσφέρω στη χώρα και στην κοινωνία, στην οποία ζούµε και κινούµαστε επαγγελµατικά. Παλιότερα, υπήρξα µέλος του ΕΒΕΑ και του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και σήµερα είµαι ταµίας του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών (ΣΕΒ) και αντιπρόεδρος του Ελληνογερµανικού Επιµελητηρίου", λέει χαρακτηριστικά και αποκαλύπτει πως το µότο που τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή είναι το εξής: "Το µεγαλύτερο επίτευγµα είναι να ξεπερνάς διαρκώς τον εαυτό σου. Μην επαναπαύεσαι στις επιτυχίες τού χθες".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ