Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Απρ-2017 18:45

    Ονομαστική για την τροπολογία που σήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων θα ζητήσει η ΔΗΣΥ

    Ονομαστική για την τροπολογία που σήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων θα ζητήσει η ΔΗΣΥ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Μαρίας Νταλιάνη 

    Να πάρει θέση ο υπουργός Οικονομίας ως προς το εάν κάνει δεκτή την τροπολογία περί τελωνειακών παραβάσεων ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος. 

    Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας, εάν δεν ξεκαθαρίσει την θέση της κυβέρνησης ο υπουργός. "Κύριε υπουργέ πρέπει να μας πείτε τι θα κάνετε, αν θα την κάνετε δεκτή, γιατί εμείς θα φέρουμε αίτημα να γίνει ονομαστική τροπολογία", τόνισε ο κ. Λοβέρδος. 

    Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη προβλέπει διαγραφή προστίμων και σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, είναι "φωτογραφική και κατάπτυστη". 

    Ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης, παίρνοντας τον λόγο, υπερασπίστηκε την τροπολογία, καλώντας τους συναδέλφους του βουλευτές να τοποθετηθούν επί της ουσίας "κι όχι με τερατολογίες για τους ποιους αφορά".

    Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "η τροπολογία είναι μια προσπάθεια προς τόνωση επιχειρηματικότητας και αφορούν εξαιρετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας και μόνο. Μέσω αυτής υπάρχει η επιθυμία να δοθεί λύση στους νέους επενδυτές  που ενδέχεται να έχουν προβλήματα από ευθύνες για τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν οι ίδιοι αλλά κατά κάποιο τρόπο κάποιοι προηγούμενοι. Οι ευθύνες παραμένουν στους προηγούμενους. Όμως ο νέος επενδυτής που δεν έχει σχέση με τα προβλήματα δεν πρέπει να συνεχίζει να εμπλέκεται". 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ