Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Απρ-2017 19:01

    Έναντι 295 εκατ. ευρώ το 25% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο

    Έναντι 295 εκατ. ευρώ το 25% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:00

    Στα 295,608 εκατ. ευρώ ανέρχεται η το ποσό που θα εισπράξει η ΔΕΗ για την παραχώρηση του 25% του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ που ανήκει στο Δημόσιο. Πρόκειται για το τρίτο σκέλος της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ (τα άλλα δύο αφορούν στην πώληση του 24% στην κινεζική State Grid και την εισφορά του 51% στην εταιρεία συμμετοχών που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο).

    Το ποσό, σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε από τη βουλή, προβλέπεται να καταβληθεί από το Δημόσιο, το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την εξόφληση του τιμήματος με εκχώρηση φορολογικών απαιτήσεων του Δημοσίου έναντι της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ.

    Η καταβολή των 295 εκατ. ευρώ μαζί με τα 320 εκατ. των Κινέζων αναμένεται να δώσουν οικονομική ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία, η οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

    Το ΔΣ της ΔΕΗ που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ στις 17 Μαΐου, προκειμένου να εγκριθεί η παραχώρηση του 25% του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ.

    Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα εξης:

    "Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει ότι, το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε στις 27/4/2017 το Σχέδιο Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (Share Sale and Purchase Agreement) μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε. σχετικά με την πώληση και μεταβίβαση μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 25% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, από τη ΔΕΗ Α.Ε. στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε., βάσει της αξίας των μετοχών που προέκυψε από την από 21/4/2017 Μελέτη Αποτίμησης που εκπόνησε η Deloitte Business Solutions A.E. με ημερομηνία αναφοράς την 31/12/2016, η οποία ανέρχεται σε € 295,6 εκατ. ποσό το οποίο θα καταβληθεί στη ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της όλης συναλλαγής. Η Μελέτη Αποτίμησης έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων και  τα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. με βάση τις δημοσιευμένες και ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε στις 31/12/2016, τα ειδικά δικαιώματα των μετοχών της εταιρείας σύμφωνα με το εν ισχύ Συμφωνητικό Μετόχων, το Καταστατικό της εταιρείας, το ρυθμιστικό περιβάλλον, καθώς και την επενδυτική αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συναλλαγής. Η αξία των μετοχών που θα μεταβιβαστούν προέκυψε από την εν λόγω Μελέτη, ενώ οι όροι καταβολής στη ΔΕΗ τυχόν υπερβάλλοντος της ανωτέρω αποτίμησης ποσού στα πλαίσια σχετικής επιβεβαίωσης από την Deloitte Business Solutions A.E., θα συμφωνηθούν κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Οριστική Απόφαση για την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ θα ληφθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα κληθεί να συνεδριάσει την 23/5/2017".

    Χ. Φλουδόπουλος 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ