Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 17-Οκτ-2017 09:21

    Περιοδείες εντός Ελλάδας και ευρωπαϊκές επαφές στην ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη

    Περιοδείες εντός Ελλάδας και ευρωπαϊκές επαφές στην ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Δημήτρη Γκάτσιου
     
    Σε δύο παράλληλα μοτίβο, που κοινό στόχο έχουν την αναλυτική παρουσίαση του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την καθημερινότητα, αλλά και την ανάδειξη του σχεδίου της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα κινείται το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το ορόσημο-τομή του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τον κύκλο των επαφών του με την κοινωνία, μέσα από ένα συνεχή κύκλο περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια, αρχής γενομένης από το 2ο προσυνέδριο της Πάτρας, το οποίο θα έχει στην αιχμή του τα προβλήματα της νέας γενιάς.

    Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινάει από αύριο σειρά ευρωπαϊκών επαφών, η οποία θα περιλαμβάνει ταξίδια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, καθώς και συναντήσεις με ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους, με την αυλαία να ανοίγει μέσω της συμμετοχής του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Στο πλαίσιο της παρουσίας του επί βελγικού εδάφους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει στην ατζέντα του απανωτά τετ α τετ με:
    -Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
    -Τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, Karmenu Vella.
    -Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,Joseph Daul.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας, που διοργανώνει προς τιμήν του, ο Έλληνας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την συμμετοχή Επιτρόπων και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Όλα αυτά, την ώρα που η οδός Πειραιώς συνεχίζει να πορεύεται στην οδό της σκληρής επίθεσης κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με στόχο το πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Από το βήμα της παρουσίασης του βιβλίου: "Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας", των κυρίων Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας βαδίζει χωρίς προσανατολισμό στην ανάπτυξη, με το χρόνο να κυλάει αμείλικτα και τις ευκαιρίες να χάνονται η μία πίσω από την άλλη.

    "Δυστυχώς, από ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό ή και ανεπάρκεια, έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες. Την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια. Η Ελλάδα είναι σήμερα, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά επισφαλής και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο χρόνος περνά αμείλικτα και οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν παρέλειψε να βάλει στο στόχαστρό του την τακτική της υπερφορολόγησης, η οποία, όπως τονίζουν τα γαλάζια στελέχη, έρχεται και "πνίγει" την πραγματική οικονομία και την κοινωνία.

    "Δε μπορεί να είναι ανεκτό μία χώρα να φορολογεί με εξωπραγματικούς συντελεστές την εργασία, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, ωθώντας στη μετανάστευση τα πιο εξειδικευμένα στελέχη της", διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της μετεξέλιξης του ESM σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, προκειμένου η Ευρωπαϊκή οικογένεια να μην έχει την ανάγκη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαχείριση ενδεχόμενων κρίσεων στο μέλλον. " Για να είναι βιώσιμη η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης, πρέπει να μπορεί να παράγει ευημερία για όλα τα μέλη της και να έχει αποτελεσματικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης ανισορροπιών και κρίσεων. Οι προτάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινούνται. Και η μετατροπή του E.S.M. σε "Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο" είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις χωρίς τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ