Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 17-Οκτ-2017 09:39

    Κυβ. Πηγές: Τι συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα- Lagarde στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους

    Κυβ. Πηγές: Τι συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα- Lagarde στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Χρέος, ταχεία ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ επ αυτών, περιελάμβανε το μενού του εικοσάλεπτου τετ α τετ της επικεφαλής του Ταμείου με τον έλληνα Πρωθυπουργό στην έδρα του IMF. 

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πριν από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποιήσαν κατ ιδίαν συνάντηση - προάγγελο όσων συζητήθηκαν εκτενώς λίγο μετά, κατά την κοινή "σύσκεψη" των αντιπροσωπειών. 

    Βάσει των ίδιων πηγών, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

    Στο πλαίσιο αυτό, αμφότεροι συνομολόγησαν ότι θα πρέπει η γ΄ αξιολόγηση να αποπερατωθεί εγκαίρως.

    Εξάλλου, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, πως αποτέλεσε κοινό τόπο η επισήμανση πως δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ θετικό δρόμο.

    Παραλλήλως, συζητήθηκε  η ανάγκη για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί από τη σχετική απόφαση του EG. 

    Η κ. Λαγκάρντ άλλωστε και στις επίσημες δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, έθεσε ως προϋπόθεση ( μαζί με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος) και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση. 

    Θετική αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, έκανε από πλευράς της η κ. Λαγκάρντ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τονίζοντας την δημοσιονομική υπεραπόδοση.

    Εξ΄ού και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, "επισημάνθηκε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα".

    Ν. Ζορμπά

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ