Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 17-Οκτ-2017 09:53

    Rio Tinto: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την εξόρυξη χαλκού φέτος

    Rio Tinto: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την εξόρυξη χαλκού φέτος
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την εξόρυξη χαλκού φέτος η Rio Tinto, μετά από τις καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής της εταιρείας σε εγκαταστάσεις της στη Χιλή.

    Η αναθεώρηση έρχεται μετά από την πτώση της παραγωγής χαλκού της αγγλό-αμερικανικής εταιρείας εξόρυξης στο γ΄ τρίμηνο, και μετά από την ανάκαμψη στο τρίμηνο προτού ακολουθήσει η μεγάλη απεργία στο ορυχείο Escondida που διαχειρίζεται η BHP Billiton.

    Η Rio Tinto ανακοίνωσε πως αναμένει τώρα η παραγωγή χαλκού να διαμορφωθεί μεταξύ 460.000-480.000 τόνους φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 500.000-550.000 τόνους.

    Η εταιρεία τόνισε ότι συνεχίζει να αναμένει πως η παραγωγή ραφιναρισμένου χαλκού για τη χρήση θα διαμορφωθεί στους 185.000-225.000 τόνους, αν και αυτό εξαρτάται από το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με ένα θανατηφόρο ατύχημα στις αρχές Μαΐου.

    Η παραγωγή χαλκού της Rio Tinto στο γ΄ τρίμηνο μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση στους 120.600 τόνους, ενώ η παραγωγή των περισσότερων άλλων εμπορευμάτων ήταν υψηλότερη.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ