Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 14-Δεκ-2017 00:03

    Τρέλα και άγιος ο Θεός...

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το βραβείο Ζαχάρωφ έχει ονομαστεί προς τιμήν του Ρώσου Νομπελίστα, πυρηνικού φυσικού και αντιφρονούντα στο Σοβιετικό καθεστώς, Andrei Dmitrievich Sakharov. Απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα ή ομάδες που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα τους στην προάσπιση των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία της σκέψης. Η απονομή του ξεκίνησε το 1988 και η επιλογή αυτών που θα βραβευθούν γίνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, ενώ η απονομή τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

    Για το 2017 επιλέχθηκε προς βράβευση, η δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ο λόγος ευνόητος. Κάπου 30.000 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τα "ανδραγαθήματα" του ξεδιάντροπου φονιά, Μαδούρο.

    Εχθές, ήταν προγραμματισμένη και έγινε η απονομή του βραβείου στους Βενεζοελάνους πολιτικούς, στις Βρυξέλλες. Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο κύριος Χρυσόγονος, που συμπεριφέρθηκε άψογα, έχει διαχωρίσει την θέση του και αποχωρήσει) είτε απουσίασαν, είτε αδιαφόρησαν επιδεικτικά.

    Με πλέον εξόφθαλμη περίπτωση τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο οποίος ήταν το μόνο μέλος του προεδρείου που δεν σηκώθηκε από την καρέκλα για να τιμήσει τους βραβευόμενους. Είχε μάλιστα σταματήσει να παρακολουθεί την ομιλία του Χούλιο Μπόρχες, προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, σχεδόν από την αρχή της.

    Η αιτιολόγηση της στάσης αυτής δε ήταν: "γιατί τους θεωρεί συνυπεύθυνους για την κρίση στην Βενεζουέλα". Το γεγονός πως η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου επέλεξε να τους βραβεύσει, δεν έχει καμία σημασία για τον "κύριο" αντιπρόεδρο, προφανώς.

    Έτσι μας έδωσε ένα πραγματικό υπόδειγμα σεβασμού και τιμής στη δημοκρατική και ελεύθερη λειτουργία του θεσμού τον οποίο εκλέχθηκε και είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί! Τι να πει κανείς;

    Πριν μερικές μόλις ημέρες, μιλώντας προς δικαστές και εισαγγελείς ο υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Σταύρος Κοντονής επιχείρησε ωμή, ωμότατη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όταν αναφέρθηκε και άσκησε εντονότατη κριτική σε συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις. Το έπραξε δε διαστρεβλώνοντας νοήματα και πραγματοποιώντας δίκες προθέσεων.

    Όταν μάλιστα, ορισμένες εκ των υποθέσεων (π.χ. πόθεν έσχες μελών δικαστικού σώματος) δεν έχουν τελεσιδικήσει και βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση στις δικαστικές αίθουσες.

    Άλλο ένα "υπέροχο" δείγμα δημοκρατικότητας από τη ριζοσπαστική Αριστερά και από την Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση της.

    Ο Ευκλείδης "Γιουκλίντ" Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος και αξιοσέβαστος πελάτης των Morgan Stanley και Blackrock, κτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης στο American Stock Exchange της Wall Street.

    Δηλαδή,

    α) ένας από τους επιφανέστερους Μαρξιστές οικονομολόγους του καιρού του,

    β) φοιτητής του Πολωνού κομμουνιστή καθηγητή Brus, στο Mansfield College της Οξφόρδης (ναι, οι φασίστες καπιταλιστές επιτρέπουν σε "αντιφρονούντες" να διδάσκουν στα κορυφαία τους σχολεία) και

    γ) άτυπος ηγέτης της, εντός ΣΥΡΙΖΑ, λενινιστικής τάσης των 53+

    συμμετείχε ενεργά στη λειτουργία του απόλυτου ναού του καπιταλισμού! Ο άνθρωπος που επικαλείται την ταξικότητα και τις ταξικές διαφορές, για τις πολιτικές που επιλέγει να εφαρμόσει!

    Πιο αλλοπρόσαλλο, πιο ανακόλουθο, πιο αντιφατικό γεγονός από αυτό, αδυνατώ να θυμηθώ στα περισσότερα από 25 χρόνια που παρακολουθώ το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι και τις αγορές.

    Πιθανότατα αυτή η αντιφατικότητα, αυτή η αντίθεση οδήγησε τον κύριο δίπλα στον Έλληνα υπουργό, να σηκώσει θριαμβευτικά τη σφιγμένη, δεξιά γροθιά του, αμέσως μόλις ο Euclid χτύπησε για τρίτη και τελευταία φορά το σφυρί…

    Ακόμη ένα δείγμα σοσιαλιστικής λογικής, συνέπειας και αξιοπιστίας…

    Ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό, βουλευτής Φθιώτιδος Δημήτρης Βέττας, υποστήριξε κατά την αγόρευση του στη Βουλή ότι "το πρόβλημα στην οικονομία, βρίσκεται στην υποφορολόγηση". Ναι, σωστά διαβάζετε! Δεν είπε η υπερφορολόγηση αλλά η υποφορολόγηση! Στην χώρα όπου η μέση φορολόγηση των πολιτών ξεπερνά το 50% των εσόδων τους, υπάρχει "υποφορολόγηση" κατά τον κύριο Βέττα.

    Για λόγους νόμου Τύπου και κοσμιότητας, επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω περαιτέρω, το συγκεκριμένο δείγμα επίδειξης Μαρξιστικού πνεύματος...

    Τα παραπάνω παραδείγματα Λενινιστικής νοοτροπίας και σοσιαλιστικού παραλογισμού, αποτελούν μόνο μία γρήγορη σταχυολόγηση από την πρόσφατη επικαιρότητα. Υπάρχουν αμέτρητα άλλα. Τόσο πρόσφατα (π.χ. επιμονή Αλέξη Τσίπρα να πείσει έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2017 θα είναι μεγαλύτερος του 2%), όσο και παλιότερα από το 2012 και ύστερα (π.χ. κατάργηση ΕΝΦΙΑ).

    Είναι τόσα πολλά και τόσο εξωφρενικά που πραγματικά είναι αδύνατον να μην απορήσει κάποιος για τους λόγους οι οποίοι οδηγούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, σε αυτήν την, λίγο έως πολύ, πανομοιότυπη και ασεβή προς την λογική και την δημοκρατία, συμπεριφορά.

    Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς γι’ αυτούς τους λόγους. Αλλά φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά τελικά.

    Τα "παιδία παίζει".

    Τα παιδία "πουλάει τρέλα". Άγρια τρέλα.

    Γιατί; Μα προφανώς, επειδή μπορούν!

    Διότι αν δεν μπορούσαν, θα έπρεπε ο μέσος όρος των πανελλήνιων μετρήσεων να δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά. Ενώ, όπως όλοι γνωρίζουν, κυμαίνεται γύρω από το 20%.

    Για το γεγονός αυτό όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ευθύνη! Ας αναλογιστούν όλοι οι υπόλοιποι, για τις ευθύνες τους ο κάθε ένας και η κάθε μία!

    Πέτρος Λάζος

    petros.lazos@capital.gr

    Twitter: @Marketelf

    Facebook: Peter Lazos

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ