Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 25-Φεβ-2018 17:01

    Γιούνκερ σε Ζάεφ: Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας

    Γιούνκερ σε Ζάεφ: Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:58

    Στα Σκόπια βρίσκεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης του στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Γιούνκερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για συζητήσεις σε τομείς που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις, με σκοπό να εκπληρωθούν τα κριτήρια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

     

     

    Με μήνυμα του στο Twitter, ο  Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ αναφέρει ότι τα Σκόπια αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας, αποσαφηνίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει οριστική ημερομηνία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Επίσης δηλώνει εντυπωσιασμένος από την πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ κάνει επίκληση για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το θέμα την ονομασίας.

    Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην ΠΓΔΜ και παραγωγικές τις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

    Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψή του. "Χιονισμένος καιρός, αλλά θερμή υποδοχή στην ΠΓΔΜ για τον πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην αρχή της ιστορικής βαλκανικής περιοδείας του. Έχουμε μία ευκαιρία να επιτύχουμε κοινή επιτυχία φέτος, και αυτή η μοναδική επίσκεψη είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση" ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ σε ανάρτησή του, επίσης στο Twitter.

    Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στη 1 Μαρτίου, είναι τα Τίρανα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, το Σαράγεβο, την Πρίστινα και τη Σόφια.

      

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ