Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Ιουν-2018 13:05

    Η Volvo Car Hellas λέει "όχι στα πλαστικά μιας χρήσης"

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που φέτος έχει ως θέμα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά, η Volvo Cars οργανώνει τον καθαρισμό παραλιών σε όλο τον κόσμο από τις κατά τόπους εισαγωγικές της εταιρείες.

     

    Συμβάλλοντας με ενθουσιασμό σε αυτή την ενέργεια, η Volvo Car Hellas προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας του Xάρακα στην Αττική. Η εισαγωγική εταιρεία της Volvo στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, υποστηρίζοντας την αντίστοιχη δέσμευση της Volvo Cars.

     

    Είναι μια δέσμευση με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, καθώς η ρύπανση από τα πλαστικά έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τα πλαστικά που απορρίπτουμε κάθε χρόνο ισοδυναμούν με το τετραπλάσιο της περιμέτρου της γης. Πολλά από αυτά τα απορρίματα καταλήγουν στους ωκεανούς και ευθύνονται για το θάνατο 1 εκατομμυρίου θαλάσσιων πουλιών και 100.000 θαλάσσιων θηλαστικών ετησίως. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των πλαστικών στη θάλασσα θα υπερβαίνει τον αριθμό των ψαριών.

     

    VolvoΗ σουηδική εταιρεία θα απομακρύνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια πλαστικά μιας χρήσης, όπως ποτήρια, δοχεία τροφίμων και μαχαιροπίρουνα από τις εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις της σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2019, αντικαθιστώντας τα από βιοδιασπώμενα προϊόντα φτιαγμένα από χαρτί, χαρτοπολτό και ξύλο. Η ενέργεια αυτή, πρακτικά, ισοδυναμεί με 500 πλαστικά αντικείμενα λιγότερα ανά εργαζόμενο κάθε χρόνο.

     

    Οι δράσεις της Volvo Cars υποστηρίζουν ενεργά την καμπάνια του OHE για ένα πιο καθαρό θαλάσσιο περιβάλλον και υπογραμμίζουν τη βούλησή της να μειώσει στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Αποτελούν συνέχεια του προγράμματος Volvo Ocean Race Science, στο πλαίσιο του οποίου πολλά από τα σκάφη που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που καταγράφουν στοιχεία για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την επιβάρυνσή του από τα πλαστικά, σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα σημεία των ωκεανών.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    16:12 10/05

    Πρώτη γεύση από την Ferrari 12Cilindri-όλες οι λεπτομέρειες για την ωδή στον V12

    To Top Gear "άπλωσε" το χέρι του στην ολοκαίνουργια Ferrari 12Cilindri και σου μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες για ένα supercar φτιαγμένο να τιμά τον V12 κινητήρα του.

    14:30 10/05

    Το εργοστάσιο της Toyota στη Ρωσία θα λειτουργήσει ξανά-τι θα κατασκευάζει

    Έτοιμο για να τεθεί ξανά σε λειτουργία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι το εργοστάσιο της Toyota στη Ρωσία και βρέθηκε τι θα κατασκευάζει.

    12:19 10/05

    Διαθέσιμο στην Ελλάδα το υβριδικό DS 3-πόσο κοστίζει

    Η νέα προσθήκη στη γκάμα μοντέλων DS 3 είναι η υβριδική έκδοση με εξηλεκτρισμένη τεχνολογία για χαμηλότερη κατανάλωση, διαθέσιμη πλέον και στην ελληνική αγορά.

    09:29 10/05

    H Ford θα συνεχίσει να πουλά θερμικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μετά και το 2030

    Μια δεύτερη ματιά φαίνεται πως θα ρίξει η Ford στον στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

    16:13 09/05

    Πως μπορείς να αποκτήσεις το ηλεκτρικό Kia Niro με όφελος 8.000 ευρώ

    Μοναδική προσφορά για το ηλεκτρικό Kia Niro με όφελος αγοράς 8.000 ευρώ. Η προωθητική ενέργεια είναι ανεξάρτητη από την κρατική επιδότηση.

    13:57 09/05

    Νέα μεμβράνη της Hyundai θα κρατά δροσερό το αυτοκίνητο

    Το καινοτόμο Nano Cooling Film της Hyundai βοηθάει τους κατόχους αυτοκινήτων της να διατηρούνται δροσεροί στις υψηλές θερμοκρασίες.

    11:45 09/05

    Αυτό είναι το πιο καλοκαιρινό Fiat 500 και κοστίζει κάτι παραπάνω

    Μήπως αναζητάς ένα σκάφος με εμφάνιση Fiat 500; Ωραία, γιατί αυτό το καλοκαιρινό Fiat 500 θα αποκτήσει σύντομα και συλλεκτική αξία λόγω περιορισμένης παραγωγής.

    09:00 09/05

    Ταλαιπωρία μέχρι την Κυριακή στην Αττική Οδό

    Η Αττική Οδός ενημέρωσε για έκτακτες εργασίες μέχρι την Κυριακή, σε έναν από τους πιο σημαντικούς κόμβους της και προβλέπεται ταλαιπωρία.

    18:15 08/05

    Για πόσο σταματά η παραγωγή στο Tesla Gigafactory του Βερολίνου

    Στέλεχος της Tesla επιβεβαίωσε την διακοπή παραγωγής στο Gigafactory του Βερολίνου η οποία όμως είναι προγραμματισμένη σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας.

    16:30 08/05

    Πρώτο trailer για τη σειρά του Ayrton Senna στο Netflix

    To Netflix δημοσίευσε το πρώτο trailer για την νέα σειρά που αφορά τον Ayrton Senna που θα είναι μυθοπλασίας αλλά βασισμένη στη ζωή του Βραζιλιάνου.

    14:30 08/05

    Γιατί η είσοδος κινεζικών ηλεκτρικών μοντέλων στις ΗΠΑ αποτελει εφιάλτη

    Οι Αμερικανοί δηλώνουν ανοιχτοί στα φτηνά κινεζικά αυτοκίνητα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, οι ισορροπίες στην αγορά των ΗΠΑ θα αλλάξουν δραματικά.

    11:34 08/05

    Video: Διαφήμιση Fiat 500e με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Spike Lee

    Ο γνωστός σκηνοθέτης Spike Lee μεταφέρει το δημιουργικό του ταλέντο στον κόσμο της αυτοκίνησης σε μια νέα διαφήμιση για το ηλεκτρικό Fiat 500e.

    09:15 08/05

    Επίσημη αποκάλυψη για το πότε έρχεται το Kia EV9 GT

    Τελικά θα υπάρξει Kia EV9 σε έκδοση GT και ο επικεφαλής της κορεατικής φίρμας αποκάλυψε πότε θα το δούμε στην αγορά.

    18:30 07/05

    120 χρόνια Rolls-Royce: Πώς γεννήθηκε η θρυλική φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων

    Η Rolls-Royce γιορτάζει την 120ή επέτειο από την πρώτη συνάντηση των ιδρυτών της, Henry Royce και Charles Stewart Rolls, που πραγματοποιήθηκε το 1904 στο Μάντσεστερ .

    16:10 07/05

    Video: Οδηγούμε την Pagani Utopia, ένα έργο τέχνης σε 4 τροχούς

    Ο επικεφαλής δοκιμών του βρετανικού Top Gear, Ollie Marriage, βρέθηκε στη θέση οδήγησης ενός από τα πιο σημαντικά hypercars της εποχής μας, της Pagani Utopia.

    12:30 07/05

    Το ΚIA EV6 ανανεώνεται και θα είναι κάπως έτσι

    Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ανανεώνεται στα μισά του κύκλου ζωής του, ώστε να ευθυγραμμιστεί με την υπόλοιπη γκάμα της ΚΙΑ.