Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 15-Οκτ-2018 16:01

    Αθώος για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ, ο γενικός διεθυντής της ΝΔ

    Αθώος για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ, ο γενικός διεθυντής της ΝΔ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    του Παναγιώτη Στάθη

    Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, Νικ. Παπαθανάσης (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και ο νυν επικεφαλής της Γ. Θωμόπουλος σχετικά με την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι δυο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό που υπεξαίρεσε €1,2 εκατ. από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

    Δεν υπήρξε υπεξαίρεση

    Το δικαστήριο , ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά έκρινε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού καθώς επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν "έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν – με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση". Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση).

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορουμένους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

    Το αδίκημα της υπεξαγωγής αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ