Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 15-Δεκ-2018 17:42

    Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας

    Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:48

    Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας. Το συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων επέλεξε τον ηγέτη της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετέδωσε το πρακτορείο.

    Ο νέος επικεφαλής

    Ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος του "Πατριαρχείου Κιέβου" εξελέγη, σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός έλαβε τους περισσότερους ψήφους, μετά από επιθυμία του Πατριάρχη Φιλαρέτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου.

    Ο νέος Επικεφαλής δέχθηκε τις ευχές όλων των συμμετεχόντων, και αμέσως μετά τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας.

    Αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία ενώπιον του Ναού της Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και ο νέος Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας απευθύνουν μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό.

    Ποροσένκο: "Σήμερα κερδίσαμε και την πνευματική ανεξαρτησία μας"

    "Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά την ομιλία του στην "Ενωτική Σύνοδο".

    Επίσης ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανέφερε ότι "η Ουκρανία δεν ηταν, δεν είναι, και δεν θα είναι πλέον κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας".

    Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενέκρινε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την ανεξαρτησία της εκκλησίας της Ουκρανίας".

    Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας.

    "Σήμερα κερδίζουμε την πνευματική ανεξαρτησία μας, η οποία μπορεί να συγκριθεί με επίτευξη πολιτικής ανεξαρτησίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.

    Τέλος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχήθηκε σε όλους καλή ψηφοφορία, τονίζοντας παράλληλα ότι "σήμερα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία".

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, romfea.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ