Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 22-Φεβ-2019 09:28

    Μικτή εικόνα στην Ασία εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

    Μικτή εικόνα στην Ασία εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

    Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κλιμακώνει χθες την ένταση, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα χρησιμοποιεί επιθετικές τακτικές προκειμένου να οικειοποιηθεί αμερικανικές τεχνολογίες.

    Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τους δασμούς που έχει επιβάλει σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ. από το 10% στο 25% εάν οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία έως τις 2 Μαρτίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες πιο διαλλακτικός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφήσει να περάσει η συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς να υλοποιήσει την απειλή του εάν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. 

    Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει σήμερα τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον, Λίου Χε. Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Κίνα θα πρέπει να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

    Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,2% στις 21.425,51 μονάδες.

    Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,9%.

    Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ