Τρίβουν τα χέρια τους στη Mercedes με Bottas


«Απίστευτο» χαρακτήρισε το αγωνιστικό ντεμπούτο του Valtteri Bottas με την Mercedes AMG Petronas ο Niki Lauda.

  • 28/3/2017

ΦΩΤΟ: MERCEDES AMG PETRONAS

Στο παρθενικό του Grand Prix με τους Πρωταθλητές, στο Albert Park της Aυστραλίας, ο Φινλανδός ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου έχοντας ξεκινήσει από την τρίτη θέση του γκριντ, κάνοντας μάλιστα αρκετά καλό αγώνα μετά το pit stop όπου και έκλεισε τη διαφορά του από τον team-mate του, Lewis Hamilton.
 
«Ο Bottas έκανε απίστευτη δουλειά. Πρώτη φορά στο μονοθέσιο, τερμάτισε τρίτος, κοντά στον Lewis. Δεν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μη εκτελεστικός πρόεδρος και μέτοχος στη Mercedes AMG Petronas.

«Έχουμε τη σωστή επιλογή» πρόσθεσε ο 68χρονος τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος δήλωσε στο Sky Sports ότι ο πρώην οδηγός της Williams βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Rosberg, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γερμανού από την αγωνιστική δράση τον Δεκέμβριο.

«Περίμενα ότι ο Bottas, σε ένα καινούριο μονοθέσιο με μια νέα ομάδα, με τη βοήθεια της ομάδας θα γίνει πιο γρήγορος. Τα έκανε όλα αυτά. Επομένως, ολόκληρο το τριήμερο ήταν εντυπωσιακός» υπογράμμισε ο 68χρονος Αυστριακός, για να καταλήξει: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν χειρότερος από τον Nico, εάν ο Nico είχε τρέξει εδώ. Θα ήταν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά αυτός ήταν για πρώτη φορά στο μονοθέσιο, κάτι που νομίζω ότι ήταν εξαιρετικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ