Αρίστη Παλάλα: Αυτή η ΑΡΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑ!

0

Είναι η γυναίκα, που το… μικρότερο που έχει καταφέρει, είναι, είτε τονίσεις το όνομα της, στην παραλήγουσα, ή στην προπαραλήγουσα, πάλι το ίδιο είναι!

Είτε Αρίστη την αποκαλέσεις, είτε Άριστη, είναι το ένα και το αυτό!

Στον απόηχο λοιπόν, μιας τιμητικής που είμαστε πεπεισμένοι, ότι έχει γράψει ιστορία, η Αρίστη Παλάλα ένοιωσε μιαν υπέρτατη συγκίνηση, όταν είδε το μεγάλο της γιο να τιμάται όπως του αξίζει και φυσικά, δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο…

-Είδες βρε Μάριε, ότι στο τέλος, αγαπήσανε όλοι το γιο μου;

Καμιά φορά λένε, ότι τα σχόλια είναι περιττά, όταν τα πράγματα είναι δεδομένα…

Όμως, ακόμα και στα δεδομένα, τα σχόλια χρειάζονται, όπως ένα δέντρο που ναι μεν είναι δεδομένο, γιατί είναι εκεί ακίνητο, αλλά το πότισμα του το θέλει!

Κάπως έτσι…

Στη ψεσινή τιμητική, δεν μπορούσα, γιατί δε γινόταν, να μην πλησιάσω την Αρίστη, για να μου κάνει την τιμή, έστω και διά ενός χαιρετισμού!

Αυτό που μου είπε… ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ και δεδομένο είναι ότι όλοι θα αγαπούσανε ένα αυθεντικό παιδί, στο οποίο η Αρίστη, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ να υποκρίνεται, αλλά να είναι αυθεντικό!

Μια ωδή (όσο καλύτερα μπορούμε να τη… συνθέσουμε), αξίζει σε αυτήν την ΚΥΡΙΑ, που πραγματικά, όσο και να… σπάσω το ξερό μου το κεφάλι, δε θυμάμαι έστω και ένα παιχνίδι που να παίζει ή να προπονεί ο Γιώργος, να μην είναι εκεί!

Αν λοιπόν ψες ο Γιώργος τιμήθηκε μια φορά… Η ΑΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΙΛΙΕΣ (και βάλε) ΦΟΡΕΣ!

Διότι της άξιζε και της αξίζει, έτσι απλά!

Μπορεί για κάποιους να περιαυτολογώ, αλλά αυτοί οι λίγοι και εκλεκτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι οι δεσμοί μου με την οικογένεια Παλάλα, είναι κάτι παραπάνω από απλοί φιλικοί δεσμοί…

Αλλά αυτό που έχω να πω και δημόσια και θα είναι η πρώτη φορά, είναι ότι το πραγματικό στήριγμα, πάνω στο οποίο, οικοδόμησε το όνομα του, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δημήτρης Παλάλας και πάνω σε αυτό, ο ΑΞΙΟΣ διάδοχος του, ο Γιώργος, άντεξε το βάρος της πατρικής κληρονομιάς και τη μεγάλωσε και που ΘΑ το μεγαλώσουν και άλλο τα εγγόνια, είχε όνομα, ένα όνομα που είναι το ίδιο, είτε τονισθεί στην παραλήγουσα, ή στην προπαραλήγουσα.

ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΛΑΛΑ! Αυτή η ΗΡΩΙΔΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑ, αυτή η ΑΡΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑ!

Coffee House