Όλη η δράση και το πανόραμα των προημιτελικών!

0

Το 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας/Κύπρου μπαίνει αισίως στην 3η και τελευταία μέρα της φάσης των ομίλων και ο Ανδρέας Κόκκινος επιχειρεί να… ξετυλίξει το κουβάρι της προημιτελικής φάσης (με κίνδυνο πάντοτε να εκτεθούμε αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες της φάσης των ομίλων).

Στον Α’ Όμιλο (Αθήνα, Ηράκλειο και Κατερίνη) οι πρωτευουσιάνοι διέλυσαν την 1η μέρα το Σύλλογο της Κρητικής πρωτεύουσας (81-39) ενώ χθες οι Κρητικοί ξέσπασαν πάνω στην Κατερίνη (91-42). Η λογική λέει πως η πολυνίκης του θεσμού ομάδα της Αθήνας θα επικρατήσει της Κατερίνης και θα περάσει στους 8.

Ο Β’ Όμιλος (Λεμεσός, Λάρισα, Κόρινθος) έχει ξεκαθαρίσει αφού οι Λεμεσιανοί ντούμπλαραν τις νίκες τους (61-48 τη Λάρισα και 65-50 την Κόρινθο) και πέρασαν στα προημιτελικά με τον σημερινό αγώνα Λάρισας-Κορίνθου να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στον Γ’ Όμιλο (Αριστοτέλης/Νόμος, Θέμις και Αμαλιάδα) ο Αριστοτέλης πήρε την ντερμπάρα με την ομάδα της Θέμιδος (67-53) αφού πρώτα κέρδισε εύκολα την Αμαλιάδα (53-21) και εξασφάλισε θέση στην οκτάδα.

Στον Δ’ Όμιλο (Ιωάννινα, Πειραιάς, Πύργος) η ομάδα των Ιωαννίνων πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και επιβλήθηκε των Πειραιωτών (71-48). Στη συνέχεια οι Πειραιώτες κέρδισαν εύκολα τον Πύργο με (68-41) όμως τα Ιωάννινα δε δείχνουν διατεθειμένα να… “χύσουν την καρδάρα με το γάλα” και με νίκη επί του Πύργου θα βρεθούν στους προημιτελικούς.

Στον 5ο Όμιλο (Κως, Καλαμάτα, Ρόδος) οι Κώοι ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ κερδίζοντας κατά σειρά Καλαμάτα (99-60) και Ρόδο (65-58) και πέρασαν με άνεση στις κορυφαίες 8 ομάδες. Εκκρεμεί ο αγώνας της Ρόδου με την Καλαμάτα.

Στον 6ο Όμιλο (Λευκωσία, Αγρίνιο, Χαλκιδική) οι διοργανωτές κέρδισαν εύκολα τους Αγρινιώτες με 81-49 ενώ χθες διέλυσαν την ομάδα της Χαλκιδικής με 74-18 και θα βρεθούν στην οκτάδα. Ο αγώνας κατάταξης Αγρίνιο-Χαλκιδική θα διεξαχθεί σήμερα και είναι ουσιαστικά αδιάφορος.

Για τον 7ο Όμιλο (Αστέρας Ευελπίδων, Σέρρες, Λάρνακα/Αμμόχωστος) εντοπίζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού τόσο οι Σερραίοι (65-50) όσο και ο Αστέρας Ευελπίδων (75-59) κέρδισαν την ομάδα της Λάρνακας/Αμμοχώστου και το σημερινό ντέρμπι αναμένεται να κρίνει και την ομάδα που θα σφραγίσει την είσοδο της στα προημιτελικά!

Στον 8ο και τελευταίο όμιλο (Πάτρα, Βέροια, Πάφος) οι Πατρινοί δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα αφού με 2 νίκες (59-40 την Πάφο) και (77-42 τη Βέροια) περιμένουν την κλήρωση της προημιτελικής φάσης!

Coffee House