Επείγουσα επιστολή στον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής

Eπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάγκη στελέχωσης των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής.

Μετά τα δυο τραγικά περιστατικά θανάτου δυο ανθρώπων σε Ουρανούπολη και Νέα Σκιώνη, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, υπογράφουν την επιστολή εκφράζοντας «τη βαθιά ανησυχία τους τόσο για την υγεία των μόνιμων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, όσο και των τουριστών, που άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στην περιοχή, καθώς εισέρχεται πλέον στην τουριστική περίοδο».

«Πλέον θρηνούμε αδίκως θύματα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα. Από την άλλη έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία δεν μας επιτρέπει καν να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση. Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε 35 εκατομμύρια ευρώ δεσμευμένα για τον τομέα της υγείας και περιμένουμε εδώ και τρία χρόνια από το Υπουργείο Υγείας να μας ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του, για να εκδώσουμε τις προσκλήσεις και να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα και δράσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, η Χαλκιδική αφενός έχει ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που καθιστά την έγκαιρη πρόσβαση στο μοναδικό νοσοκομείο της Περιφερειακής Ενότητας αρκετά δύσκολη για την πλειοψηφία των κατοίκων, αφετέρου πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...