Ειδήσεις

Αφαντενός θύμα πλεκτάνης παιδικής του φίλης που κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από την οποία η προξενηθείσα ζημία και το αντίστοιχο περιουσιακό όφελος υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, παραπέμπεται μια κάτοικος Ρόδου, που καταμηνύθηκε με μια κάτοικο της Αττικής, από έναν Αφαντενό, ο οποίος διατείνεται ότι του απέσπασαν 185.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενες το ευαίσθητο του χαρακτήρα του και εξαπατώντας τον ότι είχαν ανάγκη από χρήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων υγείας.
Η κατηγορούμενη κατάγεται από τ’ Αφάντου, έχει μακρινή συγγένεια με τον μηνυτή και παιδική φιλία.
Εξαιτίας της κακής οικονομικής της κατάστασης, διότι δεν εργαζόταν, φέρεται να του ζητούσε κατά καιρούς μικροποσά ως βοήθεια. Η κατηγορούμενη φέρεται να του σύστησε τη δεύτερη. Αφού αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους, τον Μάρτιο του 2009 η πρώτη δέχτηκε, όπως κατήγγειλε ο μηνυτής, τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που εφέρετο να είναι η μητέρα της δεύτερης, η οποία της ζήτησε δανεικά 2.000 ευρώ ως άμεση βοήθεια, διότι αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.
Το ποσό αυτό θα της το επέστρεφε από την πώληση ακινήτου στη Σαντορίνη. Η κατηγορούμενη της απάντησε ότι αδυνατούσε να της καταβάλει το ποσό αυτό και τότε προσφέρθηκε εκείνος να βοηθήσει. Εδωσε τα χρήματα και έλαβε ένα μήνυμα που τον ευχαριστούσε από κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπίστωσε τον Οκτώβριο του 2011, ανήκε στην πρώτη κατηγορούμενη.
Τον Απρίλιο του έτους 2009 η κατηγορούμενη φέρεται να τον κάλεσε στο σπίτι της και κλαίγοντας να του ανακοίνωσε, ότι η δεύτερη, η αδελφή της και ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της, πήγαιναν στο Πήλιο για σαββατοκύριακο και σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε, συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σκοτώθηκε ο μνηστήρας της αδελφής της, η αδελφή της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και η δεύτερη τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι σοβαρά, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οποίου έπρεπε να μεταβεί στην Ελβετία και τα χρήματα, που επρόκειτο να του επιστρέψει τα χρειάζονταν άμεσα, για να μην μείνει παράλυτο το χέρι της. Φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα, που τους είχε δανείσει, μετά την πώληση και άλλων ακινήτων στην Αθήνα και ο Αφαντενός πείσθηκε να της δανείσει ακόμη 19.400 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελβετία…
Φέρεται να της κατέβαλε επιπλέον σταδιακά για την κάλυψη αναγκών της το ποσό των 7.500 ευρώ ενώ η μητέρα της δεύτερης φέρεται να τον διαβεβαίωσε τηλεφωνικά, από τηλέφωνο που ανήκε στην πρώτη εγκαλούμενη, ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, θα του ενεχειρίαζε μία επιταγή προς εξασφάλισή του.
Ενώ ήλθαν στην Ρόδο και διέμεναν στο σπίτι της πρώτης και έκλεισαν ραντεβού σε κεντρική καφετέρια, δεν παρουσιάστηκαν, διότι όπως του είπε η πρώτη, η μητέρα της δεύτερης αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.
Στο μεταξύ τον έπεισαν ότι δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο το άτυπο δάνειο ύψους μέχρι τότε 32.750 ευρώ διότι είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Τον ίδιο μήνα τον ενημέρωσαν ότι η μητέρα της δεύτερης απεβίωσε και τον έπεισαν να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια για την ταφή της. Ο Αφαντενός φέρεται να της κατέβαλε τμηματικά 10.000 ευρώ για έξοδα κηδείας και στην συνέχεια, άλλα 5.000 ευρώ τμηματικά για την κατασκευή του τάφου. Μέχρι το τέλος του 2009 φέρεται να της κατέβαλε επιπλέον τμηματικά το ποσό των 13.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει την εφορία και να πληρώσει για τη μεταβίβαση της περιουσίας μεταξύ της δεύτερης και της αδελφής της.
Προκειμένου να μετακομίσει η δεύτερη στη Ρόδο στις αρχές του 2010, φέρεται στην πορεία να του ζήτησε το ποσό των 2.000 ευρώ για να μεταφέρει τις οικοσκευές της και να αγοράσει τον οικιακό εξοπλισμό της (κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια κλπ.) και στην συνέχεια να του ζήτησε και να της έδωσε επιπλέον 2.000 ευρώ για να κάνει έκτρωση η αδελφή της, ενώ όπως υποστηρίζει, ο μηνυτής της έδωσε ακόμη 2.000 ευρώ για να προβεί στην έκδοση διαζυγίου.
Αμέσως μετά φέρεται να της έδωσε 500 ευρώ για να μεταβεί η αδελφή της δεύτερης στην Γερμανία προκειμένου να εργαστεί και 500 ευρώ προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αφαίρεση όγκου στο στήθος.
Τον Ιούνιο του έτους 2010, όπως καταγγέλλει, έδωσε στην κατηγορούμενη το ποσό των 2.000 ευρώ για έξοδα μετάβασης της αδελφής της δεύτερης στην Αυστραλία και τον Σεπτέμβριο του 2010 της έδωσε τμηματικά το ποσό των 7.000 ευρώ προκειμένου να επαναπατριστεί η σορός της δεύτερης από την Αυστραλία, όπου πέθανε εν τω μεταξύ, όπως του ανέφερε η πρώτη, για την καταβολή του οποίου συνήψε δάνειο 8.000 ευρώ. Όταν η σορός της ετάφη στην Ελλάδα του ζήτησε και της κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ ως έξοδα κατασκευής τάφου.
Στο τέλος του έτους 2010 φέρεται να του ζήτησε η πρώτη το ποσό των 7.000 ευρώ για να εξαλείψει μία κατάσχεση σε βάρος ακινήτου της δεύτερης που βρισκόταν στην Βάρκιζα Αττικής, της έδωσε 8.000 ευρώ για να πληρώσει δικηγόρο, προκειμένου να του μεταβιβάσει ακίνητο 8.500 τ.μ., που είχε στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω, εφόσον δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα χρήματα που της είχε καταβάλει μέχρι τότε.
Ενώ επρόκειτο να μεταβούν μαζί σε κτηματομεσίτη, του είπε ότι η αξία του ακινήτου ανερχόταν σε 300.000 ευρώ και μάλιστα ο κτηματομεσίτης της είπε ότι το αγόραζε ο ίδιος εκείνη την στιγμή με 200.000 ευρώ μετρητά, λόγω οικονομικής κρίσης.
Η δεύτερη φέρεται μάλιστα να τον διαβεβαίωσε ότι κάνει το ακίνητο δώρο στα παιδιά του, επειδή της συμπαραστάθηκε με ανθρωπιά.
Φέρεται να προέκυψε ωστόσο ότι τα όσα του είχε εκθέσει η κατηγορούμενη για την δεύτερη και τα συγγενικά της πρόσωπα ήταν ψευδή.
Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η πρώτη κατηγορούμενη αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται από τον μηνυτή.
Τον γνώρισε όπως είπε και αναπτύχθηκε μεταξύ τους ερωτική σχέση από τον Ιούνιο του 2009, υποστήριξε ότι την ζήλευε παθολογικά, ενώ στην πορεία άρχισε να πολιορκεί και την φίλη της. Τον Σεπτέμβριο του 2009, όπως ισχυρίστηκε, της άνοιξε λογαριασμό για να τις καταθέτει χρήματα και έως τον Δεκέμβριο του 2011 της είχε καταθέσει στον λογαριασμό 21.480 ευρώ.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι υπέβαλε σε βάρος της μήνυση όταν διέκοψε την σχέση τους μετά από έκτρωση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 διότι της έλεγε ότι το παιδί δεν ήταν δικό του.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου