Ειδήσεις

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε από ληστές – Οι αντιδράσεις

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από ληστές, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Οι αντιδράσεις.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από ληστές, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”.

Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή, ανατρέποντας τη σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος. Έτσι, ο 52χρονος επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή στις 11:52 σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως έχει υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων του και οι γιατροί εξέφραζαν από την αρχή την ανησυχία τους για αυτή την επιπλοκή που παρουσιάστηκε, μιας και ο οργανισμός του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη και ΕΛ.ΑΣ.: Ύψιστη προτεραιότητα η σύλληψη των εγκληματιών

Με κοινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία «εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου η κυβέρνηση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Γεννηματά: Πρωτοφανές να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τον θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο, του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

Είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα.

Η κυβέρνηση, έχει τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Δικαιολογημένη η οργή για τους Υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…

Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια.

Θεοδωράκης για τον 52χρονο: Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας Τόσκα-Παρασκευόπουλου

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη εξέφρασε, μέσω twitter, o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπολύοντας, παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του» έγραψε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου