Άδωνις για ασφαλιστικό: Στη ΝΔ άφησαν τον… Πινοσέτ και έπιασαν τον Σρέντερ

Άδωνις για ασφαλιστικό: Στη ΝΔ άφησαν τον… Πινοσέτ και έπιασαν τον Σρέντερ

Την προσωπική επιθυμία του «να επιτευχθεί η αποφυγή», όπως λέει, του μέτρου κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις καταθέτει μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπροέδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «ως ΝΔ το έχουμε καταψηφίσει, το έχουμε καταγγείλει και έχουμε πει σε όλα τα διεθνή φόρα, στα οποία έχουμε φωνή, ότι δεν πρέπει να ισχύσει».

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό το οποίο προτείνει η ΝΔ και για το οποίο έχει δεχθεί κριτική, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «αυτό που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ φυσικά δεν είναι σύστημα “Πινοσέτ”, είναι το σύστημα που εφάρμοσε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ» και είναι, όπως λέει, «το σύστημα που ισχύει σήμερα στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη».

Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης ουδόλως μπήκε στον κόπο να απολογηθεί γιατί επί μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριξε συνολικά δώδεκα περικοπές που απέφεραν μειώσεις από 20% έως και άνω του 50% στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Όσο κι αν θέλουν στη ΝΔ να πείσουν ότι το πρόγραμμά τους για το ασφαλιστικό είναι… σοσιαλδημοκρατικής κοπής, η αλήθεια είναι ότι τα όσα εξήγγειλε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, εάν ποτέ εφαρμοστούν, είναι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις, θα οδηγήσουν στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της γιγάντωση της ιδιωτικής ασφάλισης για όποιον έχει να πληρώνει, θα δημιουργήσει τεράστια ελλείμματα και θα καταλήξει σε αλλεπάλληλες περικοπές συντάξεων. Κι αυτό δεν κρύβεται με τίποτα, όσο κι αν προσπαθεί φιλότιμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να «θολώσει τα νερά»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter