Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Και τρίτη αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η δική προσδιορίστηκε εκ νέου για τις 17 Απριλίου του 2019.

Παρότι έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ο Κώστας Πάσσαρης δεν έχει ακόμα δικαστεί λόγω γραφειοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει καταστεί  εφικτή η προσωρινή παράδοσή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται, στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Τονίζεται ότι στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email, προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του, το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά και εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και ότι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις Ελληνικές Αρχές.

Η ελληνική πλευρά απάντησε, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας, ενώ στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η εισαγγελία εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Από τότε όμως οι ρουμανικής αρχές δεν έχουν απαντήσει σχετικά.

Πάντως, όπως δήλωσε ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαρακης, «ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για όσα έχει διαπραξει».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σήμερα απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter