Διεκόπη η συζήτηση για την έκδοση του «Λίπους»

Διεκόπη η συζήτηση για την έκδοση του «Λίπους»

Διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα η συζήτηση της υπόθεσης έκδοσης στην Γαλλία του Γεωργιανού που φέρεται ως ο αρχηγός της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου ο 57χρονος, Λάσα Σουσανασβίλι, οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας .

Προηγήθηκε η υποβολή από τους συνηγόρους του αιτήματος ολιγοήμερης αναβολής της συζήτησης. Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν ανθρωπιστικούς λόγους εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του εκζητούμενου. Το αίτημα απορρίφτηκε με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας.

Τα επιχειρήματα 

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορος του ,Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχειρηματολογώντας υπέρ του αιτήματος αναβολής της κδίκασης της υπόθεσης, ,προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Ακόμα οι συνήγοροι του “Λίπους” ανέφεραν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του στη Γαλλία καθώς, τόνισαν, βρίθει λαθών και πλημμελειών.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος υποστηρίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», και σε ότι αφορά τα προβλήματα υγείας του 57χρονου τόνισε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης».

Μετά την απόρριψη τελικά του αιτήματος αναβολής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε σειρά δικονομικών ενστάσεων για τις οποίες το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter