F1: Ο Λιούις Χάμιλτον στην Mercedes – Συνεχίζει για δύο χρόνια και 44 εκατ.ευρώ (Photos – Video)

F1: Ο Λιούις Χάμιλτον στην Mercedes – Συνεχίζει για δύο χρόνια και 44 εκατ.ευρώ (Photos – Video)

Ο Λιούις Χάμιλτον υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes στην Formula 1 για 44.745. 159 ευρώ (40 εκατομμύρια λίρες). Η σύμβαση αυτή τον κάνει τον υψηλότερα αμειβόμενο βρετανό αθλητή.

Στον αγώνα του Hockenheim θα ανακοινωθεί η συνέχεια της συνεργασίας του 33χρονου οδηγού με την Mercedes (για δύο χρόνια). Ο Βρετανός εντάχθηκε στη Mercedes από την McLaren για την σεζόν 2013 και κέρδισε τρία από τα τέσσερα τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα. Μπορεί να είναι ο τρίτος γηραιότερος από τους οδηγούς της F1 (πίσω από τους Φερνάντο Αλόνσο 36 και Κίμι Ραϊκόνεν 38), αλλά ο τέσσερις φορές πρωταθλητής είναι το καλύτερο… απόκτημα για τις ομάδες του grid.

«Αυτή η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας μας ήταν ουσιαστικά τυπική» δήλωσε ο Χάμιλτον και πρόσθεσε: «Από τότε που ο Τότο Βόλφ και εγώ κάθισαμε και μιλήσαμε τον χειμώνα είχαμε συμφωνήσει, οπότε είναι καλό να υπογράψουμε και για τα τυπικά και στη συνέχεια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως συνήθως».

«Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο στην πίστα όσο και έξω από αυτήν. Ανυπομονώ να κερδίσω περισσότερα στο μέλλον και να δώσω ακόμα περισσότερη λάμψη στο αστέρι. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Mercedes είναι το σωστό μέρος για να δουλεύω τα επόμενα χρόνια. Παρόλο που από το 2013 έχουμε απολαύσει τόσο μεγάλη επιτυχία, η Mercedes είναι πιο πεινασμένη για νίκες και πρωταθλήματα από ποτέ».

«Υπογράψαμε τα τελικά έγγραφα αυτήν την εβδομάδα και δεν θέλαμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας σε αγωνία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Τότο Βόλφ. «Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε για τον Λιούις ως οδηγό της Formula 1 που δεν έχει ειπωθεί είναι ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών και το ιστορικό του μιλάει για αυτόν».

Οκτώ πράγματα για τον Λιούις Χάμιλτον

1. Τα αγαπημένα του συγκροτήματα είναι οι: Chaka Demus & Pliers, Natasha Bedingfield, Oasis, 50 Cent και οι κολλητοί του P Diddy και Pharrell Williams.

2. Λατρεύει τα δημητριακά τα οποία είναι το αγαπημένο του γλυκό και τρώει (όταν του το επιτρέπουν) Sugar Puffs with added sugar.

3. Το τραγούδι «’I Think I’m in Love» από τις «Pussycat Dolls» γράφτηκε για αυτόν από την πρώην του, Νικόλ Σέριντζερ. Φέτος τα ταμπλόιντς λένε πως βγαίνει με την Σοφία Ρίτσι, ενώ προηγηθήκαν οι Τζόντια Μα και η Βίβιαν Μπάρκχαρντ (Miss Grenada).

4. Το αγαπημένο του εστιατόριο στο Λονδίνο είναι το Shanghai Blues, ένα posh Κινέζικο στέκι διασήμων με πριβέ χώρο… καραόκι.

5. Βασικός όρος στο συμβόλαιό του (από το 2013 που οδηγεί για την Mercedes) είναι να επιλέγει τις εμφανίσεις που ζητούν οι σπόνσορές του. Αιτία για αυτό ήταν ένα περιστατικό με την McLaren και την Vodafone όταν τον έβαλαν να… πετάξει παριστάνοντας τον Απόλλωνα και κινδύνεψε να πέσει.

6. Είναι Χριστιανός και θεωρεί τον εαυτό του πιστό στον Θεό. Φορά πάντα σταυρό στους αγώνες και λέει πως είναι ευλογημένος.

7. Φορά το κράνος του όταν προπονείται. Μάλιστα στους πρώτους αγώνες της χρονιάς κοιμάται κάποιες ώρες με αυτό για να δυναμώσει τους μυς του λαιμού του.

8. Ο χειρότερός του φόβος είναι να μην τον σκοτώσει λευκός καρχαρίας.

Δείτε το video για την ζωή του χάμιλτον:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter