Καυστικός Σόιμπλε: «Δεν παίρνω τον Τραμπ ως πρότυπό μου»!

Καυστικός Σόιμπλε: «Δεν παίρνω τον Τραμπ ως πρότυπό μου»!

Ήταν ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών, τώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πρόεδρος της Bundestag- της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.

Στο προεδρικό του γραφείο, δεσπόζει ένας μεγάλος πίνακας του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Γεργκ Ίμεντορφ, τον οποίο είχε και στα υπουργικά του γραφεία. Ο τίτλος του πίνακα; «Κάντο με θράσος». Ένα σύνθημα ζωής για τον Σόιμπλε, όπως λέει ο ίδιος. Μια σημαντική λεπτομέρεια: Ο Ίμεντορφ ήταν πρώην μαοϊκός και πολλές φορές τα είχε βάλει με το κατεστημένο, κάτι που του στοίχισε την αποβολή από την ακαδημία Καλών Τεχνών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στην εφημερίδα «Rheinische Post» για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και για τον πρόεδρο Τραμπ και το Twitter.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τα μηνύματα στο Twitter από τον Λευκό Οίκο και πώς αυτό επηρεάζει τη δημοκρατία, ο Σόιμπλε απάντησε: «Με την τεράστια επιτάχυνση της τεχνολογίας των επικοινωνιών, η δημοκρατία θα αλλάξει. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση. Κανείς δεν έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το πλεονέκτημα των φιλελεύθερων κοινωνιών είναι ότι μπορούν να μάθουν από τα λάθη. Είμαι αισιόδοξος: ακόμη και εν μέσω κοινωνικών δικτύων και των πλαστών ειδήσεων, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας. Αλλά οι μορφές αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας θα αλλάξουν».

Σε επόμενη ερώτηση κατά πόσον ο ίδιος στέλνει Tweet; απάντησε: «Όχι, είμαι 75 ετών και δεν γεννήθηκα στην ψηφιακή εποχή».

«Μα ο Τραμπ είναι 71», αντέτεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από τον Σόιμπλε: «Είμαι πολύ συγκρατημένος και δεν παίρνω τον Αμερικανό Πρόεδρο ως το πρότυπό μου»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter