Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας

Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, προς το πρακτορείο Tass, η Μόσχα πρόκειται να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, ενώ αναβλήθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

«Έχουμε ήδη πει πως θα υπάρχουν αντίποινα. Δεν ξέρω πότε, ποιους και τον ακριβή αριθμό, αλλά σίγουρα, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρχουν αντίποινα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο πρακτορείο Tass, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως η πρόσκληση είχε διατυπωθεί από την Αθήνα, μόλις ένα μήνα πριν. 

Η απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο που προηγήθηκαν ήταν η «απάντηση» σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας αλλά και την άμεση απάντηση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα απαντώντας στην εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ , Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα». Περισσότερα ΕΔΩ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter