Μαξίμου για δηλώσεις Ζάεφ: Οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού σε Συνταγματική Αναθεώρηση

Μαξίμου για δηλώσεις Ζάεφ: Οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού σε Συνταγματική Αναθεώρηση

«Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου επισημαίνει δε τα ακόλουθα: 

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

Zάεφ: Θετική λύση

Η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, να μετονομαστεί δηλαδή σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» φαίνεται πως αποτελεί μια θετική λύση για τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ. 

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, με ένα tweet του στο προσωπικό του λογαριασμό δηλώνει θετικός στη προοπτική να μετονομαστεί η πΓΔM σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν είναι μία λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter