Μεγάλη έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο χημικών του Τέξας (Video)

Μεγάλη έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο χημικών του Τέξας (Video)

Ένα άτομο αγνοείται και άλλα 20 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που εκδηλώθηκε σε χημικό εργοστάσιο κοντά στο Χιούστον του Τέξας.

Η έκρηξη, η οποία ακολουθήθηκε από την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς, έλαβε χώρα στο εργοστάσιο Kuraray America Eval στην Πασαντένα, πριν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος και γρήγορα αντιμετώπισαν τη φλόγα, αλλά 20 εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα. Δύο από τα θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, ενώ τα υπόλοιπα με ασθενοφόρο.

Όλοι οι τραυματίες αναμένεται να επιβιώσουν, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης εκπρόσωπος του γραφείου έκτακτης ανάγκης της La Porte. 

“Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το κοινό αυτή τη στιγμή”, δήλωσε από τη μεριά του αξιωματούχος της πόλης Πασαντένα προσθέτοντας ότι “η πόλη θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να συμβουλεύσει τους κατοίκους εάν χρειαστεί να λάβουν κάποια μέτρα”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο κατασκευάζει χημικά, ίνες και ρητίνη. Η εταιρεία ανέφερε ότι 250 άτομα βρίσκονταν στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter