Ποιοι συνταξιούχοι έλαβαν χθες διπλές συντάξεις συνολικού ποσού 1, 2 εκατ. ευρώ

Ποιοι συνταξιούχοι έλαβαν χθες διπλές συντάξεις συνολικού ποσού 1, 2 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χθες Παρασκευή πραγματοποίησε από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) νέα καταβολή 795 διπλών συντάξεων και μερισμάτων, ύψους 1.202.987,42€ σε δικαιούχους συνταξιούχους βάσει αιτήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου, καθώς και στις 7 και 14 Σεπτεμβρίου καταβλήθηκαν 1.374 διπλές συντάξεις και μερίσματα ύψους 1.957.034,12€, σε δικαιούχους συνταξιούχους με κύρια κατοικία σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται, όπως και η υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι αιτούντες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων τους μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ (1555) κατά απόλυτη προτεραιότητα.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988

• Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ: http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm

β) Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχέ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter