Kia: Αποκάλυψη για το ταμπλό του νέου μικρού SUV της

Kia: Αποκάλυψη για το ταμπλό του νέου μικρού SUV της

Μια γεύση από την καμπίνα του νέου μικρού SUV της Kia που θα λανσαριστεί αργότερα εφέτος, με τοποθέτηση κάτω από το μεσαίο Sportage.

Το μέχρι και σήμερα ανώνυμο SUV, το οποίο έχει ήδη επιβεβαιωθεί επισήμως από το σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia τον Μάρτιο και τα σκίτσα και τις πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας, ετοιμάζεται να εισέλθει στην άκρως ανταγωνιστική υποκατηγορία των μικρών SUV. Απέναντι σε αυτοκίνητα, όπως το ομογάλακτο Hyundai Kona, το VW T-Roc και μέχρι πρότινος σε άλλες αγορές αλλά εσχάτως και στη χώρα μας, το Mazda CX-3. Προς το παρόν, οι Κορεάτες αποκαλούν εσωτερικά το αυτοκίνητο Ceed Crossover, αλλά δεν είναι αυτό το οριστικό όνομά του. Το μοντέλο πιθανόν θα ονομαστεί XCeed.

H νέα αναφορά της Kia στο μικρό SUV, όπως βλέπετε, αφορά το εσωτερικό και κυρίως το ταμπλό με το νεανικό σχεδιασμό και την εντυπωσιακή σουίτα ψυχαγωγίας. Κυρίαρχο στοιχείο της τελευταίας η οθόνη αφής των 10,25” που κάθεται ψηλά στην πάνω έδρα του δίεδρου ταμπλό και η μινιμαλιστική κεντρική κονσόλα, με την παντελή απουσία κλασικών χειριστηρίων ή μπουτόν και είναι ανοιχτή από τα πλάγια στην πλευρά του οδηγού.

Kia small SUV

Το ταμπλό έχει μεταλλικές γαρνιτούρες γύρω από τους αεραγωγούς και σε ολόκληρη την καμπίνα διαχέεται ένας απαλός φωτισμός περιβάλλοντος. Κατά τα λοιπά παρατηρούμε ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους για μικροπράγματα και ποτηροθήκες, ηλεκτρικό χειρόφρενο, μεταλλικά φινιρισμένες χειρολαβές για τους επιβάτες και προφανώς υλικά υψηλής ποιότητας στα σημεία επαφής -παρά την αναμενόμενη «σκληροτράχηλη» τοποθέτηση του SUV.

Kia small SUV

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το πρώτο μικρό SUV της Kia αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα το τελευταίο 3μηνο του τρέχοντος έτους, τοποθετημένο κάτω από το μεσαίο SUV της εταιρεία, το Kia Sportage. Οπότε και με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης κάτω από τα 22 χιλιάρικα που ξεκινά το βασικό Sportage.

«Έχουμε επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας καμπίνας που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην κατηγορία των μικρών  SUV, με μεγαλύτερη αίσθηση του βάθους και πλούτο στο σχεδιασμό. Το νεότερο μοντέλο μας θα προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση στους πελάτες μας, με ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό που επωφελείται από τις εξελιγμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες», δήλωσε ο Byung Chul Juh, επικεφαλής σχεδιασμού στην Kia Motors Corporation.

Kia small SUV

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube