Ανανεωμένο MINI Clubman

Ανανεωμένο MINI Clubman

Αισθητικό φρεσκάρισμα για το premium μικρομεσαίο της MINI.

Η MINI παρουσίασε το ανανεωμένο Clubman που δέχεται ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα ακολουθώντας τα συγγενικά τρίθυρα και πεντάθυρα MINI, διατηρώντας παράλληλα την χαρακτηριστική δίφυλλη πίσω πόρτα που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς.

Mini Clubman facelift

Εξωτερικά, οι διαφορές με το απερχόμενο Clubman που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, αφορούν την ανασχεδιασμένη γρίλια, τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα εμπρός με λειτουργία matrix LED και τα νέα γραφικά Union Jack στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η MINI προσφέρει μια πλούσια γκάμα από νέα σχέδια τροχών με διαστάσεις από 16" έως και 19", αλλά και τις νέες εξωτερικές αποχρώσεις Indian Summer Red metallic, British Racing Green metallic και MINI Yours Enigmatic Black metallic. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μαύρο, άσπρο ή ασημί χρώμα για την οροφή και τους καθρέπτες, ενώ με την επιλογή Piano Black Exterior που διατίθεται αποκλειστικά στα κορυφαία Cooper S Clubman και Cooper SD Clubman τα δαχτυλίδια που περιβάλουν τα φωτιστικά σώματα και τη γρίλια έρχονται σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση αντί για χρώμιο.

Mini Clubman facelift

Από πλευράς κινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει έξι μοτέρ (τρία τρικύλινδρα και τρία τετρακύλινδρα) που εξοπλίζονται με την τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι οι One Clubman (102 PS), Cooper Clubman (136 PS) και Cooper S Clubman (192 PS), ενώ οι εκδόσεις πετρελαίου είναι οι One D Clubman (116 PS), Cooper D Clubman (150 PS) και Cooper SD Clubman (190 PS).

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic 7 σχέσεων ή ενός χειροκίνητου 6 σχέσεων ενώ οι εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης ALL4 συνδυάζονται με το αυτόματο Steptronic 8 σχέσεων.

Προαιρετικά διατίθεται και η σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το μοντέλο κατά 10mm και προσφέρει βελτιωμένο κράτημα, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και η ενεργή ανάρτηση με δύο ρυθμίσεις που αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

MINI Clubman facelift

Στο εσωτερικό, ο προαιρετικός εξοπλισμός από το πρόγραμμα MINI Yours περιλαμβάνει σπορ τιμόνι, επενδύσεις στα καθίσματα από δέρμα Lounge Carbon Black με το μοτίβο της βρετανικής σημαίας ή δέρμα Chester σε αποχρώσεις Matt Brown Indigo Blue και Satellite Grey, αλλά και φωτιζόμενες λεπτομέρειες από piano black, frozen blue και fibre alloy στις πόρτες και το ταμπλό.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ηχοσύστημα με έξι ηχεία, θύρα USB, υποστήριξη Bluetooth και οθόνη αφής 6,5" στην κεντρική κονσόλα. Το κορυφαίο προαιρετικό πακέτο Connected Navigation Plus προσθέτει οθόνη αφής 8,8" με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube