Ηλεκτρικό Opel Mokka X το 2020

Ηλεκτρικό Opel Mokka X το 2020

Η νέα γενιά του κόμπακτ SUV της εταιρείας, θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια το πολύ και η γκάμα της θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο Opel Mokka X είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το 2020. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τους βρετανούς συνεργάτες μας, θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση που εκφράζει τη στρατηγική του PSA Group να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, με τουλάχιστον μια υβριδική ή/και ηλεκτρική έκδοση σε κάθε ένα μοντέλο.

Δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα γενιά του μοντέλου, πέραν του ότι θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα Common Modular Platform που θα χρησιμοποιούν τα μικρότερα μοντέλα του ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν και εκδόσεις με συμβατικούς, θερμικούς κινητήρες, που θα αποτελούν και τον πυρήνα της γκάμας.

Το σύστημα κίνησης της ηλεκτρικής έκδοσης θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων Λιθίου με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 135 PS και θα εξασφαλίζει αυτονομία από 300 έως 350 km, σύμφωνα με την μέτρηση κατά WLTP.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube